Deprem uzmanlarından açıklama! Yalova depremi İstanbul depremini tetikler mi?

Yalova Çınarcık’ta meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından deprem uzmanlarından ilk açıklamalar geldi. Yalova Çınarcık depreminin anlamı ne?
Deprem uzmanlarından açıklama! Yalova depremi İstanbul depremini tetikler mi?

AFAD Deprem Dairesi tarafından verilen bilgilere göre saat 23:53’te Yalova’nın Çınarcık ilçesine çok yakın bir mesafede Marmara Denizi’nde 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremin ardından gözler deprem uzmanlarına çevrildi. Gerçekleşen depremin beklenen büyük İstanbul depremi ile alakalı olup olmadığına dair uzman görüşleri ortaya çıktı.

MARMARA GERİLİM BİRİKTİRİYOR

Meydana gelen Yalova Çınarcık depremi İstanbul’da da kuvvetli bir şekilde hissedildi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür ilk değerlendirmesini yaparak, “Marmara Denizi, Çınarcık Çukurluğunda 4,1 büyüklüğünde deprem oldu. Sanıyorum deprem Adalar Fayının güneyindeki küçük normal faylar üzerinde olmuş olabilir. Fay çözümü ile bu belli olacaktır. Marmara’daki fay sistemi gerilim biriktiriyor.” dedi.

İSTANBUL DEPREMİ İLE ALAKASI YOK!

Yalova Çınarcık depremi ile alakalı olarak görüş bildiren bir diğer deprem uzmanı ise Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan oldu. Depremin muhtevasını açıklayan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Yalova Çınarcık’ta deprem 1999 Çınarcık kırığında oldu. Olağan bir gerginlik boşalması diyebiliriz. Büyük bir deprem olmasını beklemiyorum. Bu deprem bahsini ettiğimiz büyük İstanbul depremini de öne çekmez. Sıkıntılı bir durum yok. Kimse panik yapmasın.” ifadelerini kullandı.

Deprem uzmanlarının yaptıkları açıklamalar insanları teskin etti. Büyük İstanbul depremi ile alakalı olarak çok sayıda vatandaşta büyük bir panik bulunuyor. Bu depreme dair herhangi bir öncü gelişmenin olmaması insanları rahatlattı. Depremin herhangi bir yıkıcı etkisinin olmaması ise ayrıca bir rahatlık sağladı.

Öte yandan İstanbul’da olacağı söylenen büyük deprem ile alakalı olarak riskler devam ederken kentsel dönüşüm çalışmalarının daha da hızlanması gerektiği bu küçük sarsıntılarla bir defa daha önemli hale geldi.