Denizli'de AKUT Operasyon Merkezi açıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi düzenlenen törenle şehir için büyük önem taşıyan AKUT operasyon merkezini açtı.
Denizli'de AKUT Operasyon Merkezi açıldı

Deprem riski yüksek olan iller arasında yer alan Denizli'de afet master planı çerçevesinde çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Bu kapsamda AKUT ile ortak protol imzalayan Denizli Büyükşehir Belediyesi büyük önem taşıyan operasyon merkezini düzenlenen törenle hizmete açtı.

DENİZLİ'DE AKUT AFET MERKEZİ KURULDU!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin acil durum ve afetlerde iş birliği ve yardımlaşma yapılması amacıyla AKUT ile imzaladığı protokol çerçevesinde AKUT Operasyon Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) arasında geçtiğimiz Eylül ayında beklenen acil durum ve afetlerde iş birliği ve yardımlaşma yapılması, AKUT Denizli Operasyon Merkezi yönetimine Demokrasi Parkı’nda bulunan tesisin tahsis edilmesi konusunda imzalanan protokolü hayat buldu.

akut-2.jpg

Büyükşehir Belediyesinin Demokrasi Meydanı Parkı’nda amacına uygun bir şekilde hazırladığı AKUT Operasyon Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan açılış töreninde yaptığı konuşmada dünyanın var oluşundan bu yana doğal afetlerin meydana geldiğini, bunun önüne geçilemese de alınacak önlem ve tedbirlerle olumsuzlukları en aza indirebilmek için gayret gösterdiklerini belirtti.

akut-2.jpg

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin getirdiği tabloya tanık olduklarını ve bugüne kadar AKUT ile birlikte diğer arama kurtarma ekibi kuruluşlarla birlikte hareket ettiklerini söyleyen Başkan Osman Zolan, “Yakın tarihimizde çok acı hatıralar var. Görevimiz gereği emek sarf ediyor, tüm imkanlarımızı sunuyoruz. Burada bulunan gönüllüler kendi vaktinden, sevdiklerine ayıracağı zamandan fedakârlık yaparak en üst seviyede görevini yerine getirmek için gayret sarf ediyor, esas fedakâr olan sizlersiniz” diye konuştu.

Denizli Afet Master Planı içerisinde büyük önem taşıyan AKUT merkezinin açılması ile planda sona gelinirken olası afetlerde Denizlililerin can ve mal güvenliklerini sağlamak adına tedirlerin arttırılacağı ifade edildi. Yapılan konuşmaların ardından Denizli Akut Operasyon Merkezi kullanıma açılmış oldu.