Coca Cola yatırım teşvik belgesi hakkında Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden açıklama!

İsrail ile Filistin arasında patlak veren savaşın ardından boykot çağrıları yapılmaya başlanmıştı. Bu dönemde Coca Cola teşvik iddiaları gündeme gelmişti.
Coca Cola yatırım teşvik belgesi hakkında Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden açıklama!

Coca Cola yatırım teşvik belgesi hakkında Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden açıklama! - Türkiye, İsrail'le Filistin arasında başlayan savaşın ardından Filistin'e desteğini açıklamıştı.

ABD ve Avrupa Birliği üyesi olan ülkeler başta olmak üzere pek çok ülke ise açık olarak İsrail'e destek verirken Türkiye'de ise bu desteği kırmak için boykot çağrıları yapılmaya başlanmıştı. Boykottan en çok etkilenen markaların başında Coca Cola yer alırken bu şirkete devletin teşvik verdiği iddiaları sosyal medyada çok konuşulmuştu.

TÜRKİYE COCA COLA'YA TEŞVİK VERDİ Mİ, İDDİALAR DOĞRU MU?

Söz konusu iddianın sosyal medyada büyük yankı uyandırması üzerine Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konu hakkında açıklama yaptı.

dezenformasyon.jpg

Yapılan açıklamada "İddiaya konu teşvik de bu kapsamdadır. Verilen teşvikler, hususi olarak şirket ve proje değerlendirmesi yapılarak verilen teşvikler değildir, ülkedeki yatırımlara verilen otomatik vergi indirimlerinden ibarettir. Haber metninde ağustos ayında teşvik verildiği ifade edilirken, başlıkta 'boykot sürerken' denilerek açıkça manipülasyon yapılmaktadır. Ayrıca haberde teşvik tutarıymış gibi ifade edilen 590 milyon lira teşvik değil, yatırım tutarıdır." denilerek iddialar kesin bir dille yalanlandı.