Çanakkale orman yangını son durum! Neden nasıl çıktı kaç köy boşaltıldı söndürüldü mü devam ediyor mu?

Çanakkale'de orman yangını şehir merkezine kadar ilerlerken 9 köy ve üniversite kampüsü boşaltıldı. 23 Ağustos yangında son durum!
Çanakkale orman yangını son durum! Neden nasıl çıktı kaç köy boşaltıldı söndürüldü mü devam ediyor mu?

Çanakkale orman yangını son durum! Neden nasıl çıktı kaç köy boşaltıldı söndürüldü mü devam ediyor mu? Dün 12:30 sularında Çanakkale'de başlayan orman yangını ne yazık ki gece boyunca yapılan müdahalelere rağmen söndürülemedi.

Aşırı sıcak hava ve rüzgarın etkisi ile yangın büyük bir hızla yayılırken Çanakkale duman altında kaldı. Gece boyunca orman yangını devam ederken hava adeta aydınlandı. Ekiplerin cansiparene müdahalesine rağmen Kayadere Köyü yakınlarında çıkan yangın hızla yayıldı ve 9 köy acil olarak boşaltıldı.

ÇANAKKALE ORMAN YANGINI SON DAKİKA! YANGINDA SON DURUM NE, SÖNDÜRÜLDÜ MÜ 23 AĞUSTOS 20203?

Çanakkale’de saat 12.30’da başlayan orman yangını 12. saatine girerken ekipleri havadan ve karadan müdahalelerine devam ediyor. Yangında meydana gelen alevler adeta geceyi aydınlatıyor. Ekipler cansiperane bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.

canakkale-1-001.jpg

Yangın 12.30 sıralarında merkeze bağlı Kayadere köyüne yakın ormanlık alanda çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yükselen alevlere, ekipler hem havadan hem de karadan müdahale ediyor.

canakkale-2-001.jpg

Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 gece görüşlü helikopter, 238 arazöz, 64 iş makinası ve bin 489 personelle yangına müdahale ediyor.

canakkale-4-001.jpg

Zaman zaman rüzgarın etkisiyle şiddetlenen yangında metrelerce yükseklikteki alevler söndürme çalışmalarını zora sokuyor. Bölgede rüzgar zaman zaman kuvvetli bir şekilde esmeye devam ediyor.

Orman yangını akşam saatlerinde Ulupınar Köyü'ne de sıçrarken köylülerde evlerini korumak için itfaiye ekipleri ile mücadele verdi. Ancak yangının çok kuvvetli olması nedeni ile müdahaleler yetersiz kaldı ve yangın çok sayıda evi kül etti. Sabahın ilk ışıkları ile beraber orman yangınına müdahale artarken ekipler yangının önünü kesmeye çalışıyor.