Az önce açıklandı Türkiye çarşamba ve perşembe günü için hazırlığını yapsın

Uzman isimlerden peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Aktarılan son habere göre tüm Türkiye’de 7 gün boyunca her yerde görüleceği ifade edildi. Vatandaşların yaşanabilecek felaketlere karşı tedbir alması gerektiği belirtildi.
Az önce açıklandı Türkiye çarşamba ve perşembe günü için hazırlığını yapsın

Konu ile ilgili açıklama Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı tarafından geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz yaptığı açıklamasında bütün yurtta 1 hafta boyunca yağışlı havanın görüleceği ifade edilerek, “Bütün hafta boyunca yurdumuz yağışlı sistemin etkisinde kalacak ama daha çok Doğu Anadolu'da uzun süreli kalmasını bekliyoruz. Yurdun batı kesimlerinde sadece 2 gün etkili olacak" dedi.

ÇARŞAMBA GÜNÜNDEN İTİBAREN ETKİSİ AZALACAK

Ocak ayına girmemize rağmen hava sıcaklıkları bazı bölgelerimizde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz, yaptığı değerlendirmesinde Türkiye’nin yağışlı hava sisteminin etkisi altına gireceği ifade ederek, Çarşamba gününden itibaren yağışların etkisini kaybedeceği belirtildi.

ekran-goruntusu-2024-01-08-164526-min.png

ÇARŞAMBA VE PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT

Şahbaz, değerlendirmesinde konuya ilişkin şunları söyledi:

“Çarşamba günü iç kesimlerde ise soğumaya bağlı olarak sağanak, karla karışık yağmura ve yüksek kesimlerde kar yağışına dönüşecek. Perşembe günü yurdun doğu kesimleri yağış almaya devam ederken batı kesimlerde yağışlı hava etkisini kaybedecek, parçalı bulutlu hava hakim olacak. Perşembe günü Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun tamamı ve Akdeniz bölgesinin doğusunda yağışlar devam edecek.

Cuma ve cumartesi günleri Karadeniz'e kıyısı olan kesimler ve Marmara'nın doğusunda yağış bekliyoruz. Yağışlar genel olarak Doğu Anadolu'da, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde cuma gününden itibaren ise Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak”

Yurdun büyük bir kesiminde yağışlı havanın etkisini göstereceğini ifade eden uzman isim, yağışların ağırlıklı olarak Doğu Anadolu’da görüleceğinin de altını çizdi.