Atama Kararları Resmi Gazete'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan görevden almalar ve yeni atamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yayımlanan Resmi Gazete’de çok sayıda kamu görevlisinin atamasını yaptı. Hangi kamu kurum ve kuruluşlarında kimler görevlerinden alınıp, kimler atandı?
Atama Kararları Resmi Gazete'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan görevden almalar ve yeni atamalar!

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Atama Kararları bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girdi. Çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunda yeni görevlendirmeler yapılırken bazı kamu görevlileri de görevlerinden alındılar. Yapılan atamalar içerisinde oldukça kritik mevkilerde bulunan pozisyonlar da yer alıyor.

ATAMA KARARLARI YAYIMLANDI!

Yayımlanan karara göre Devlet Denetleme Kurulu üyeliklerine Murat Selim Aydemir ile Emin Sadık Aydın’ın atamaları yapıldı.

Üst Kademe Kamu Yöneticiliklerine şu atamalar yapıldı:

atama-1.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl ile Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Cenk İleri görevlerinden alındılar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açık bulunan İş Başmüfettişliklerine şu anda İş Müfettişi görevlerinde bulunan Fatih Burak İzci, Mehmetali Çolak, Seha Karaca Gürsoy ve Uğur Mavi’nin atamaları yapıldı. İş Müfettişliğine ise Ahmet Doğan Baygeldi ve Hatice Atay atandılar.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Halil Erdoğan görevden alınırken yerine Tayfun Çelik atandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda şu görevden almalar yapıldı:

atama-2.jpg

Türkiye Elektromekanik Sanayi A.Ş. Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Ebubekir Akbina atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda ise şu atamalar yapıldı:

atama-3.jpg

Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’un ataması İstanbul Vakıflar II. Bölge Müdürlüğüne yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda ise şu isimler görevden alındı:

atama-4.jpg

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Mücahid Taylan atandı.

Ankara Ticaret İl Müdürü Yavuz Karaer görevden alındı.

Helal Akreditasyon Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliklerine Yasin Aydoğan ve Recep Aydın atandı.

REKTÖR ATAMALARI YAPILDI!

Öte yandan Altınbaş Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Çağrı Erhan, Atılım Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fadime Yüksektepe, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Rahmi Er, Yaşar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Levent Kandiller atandı.