Atama kararları Resmi Gazete'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 ülkeye büyükelçi atadı!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan yeni atamalar da yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla 5 farklı ülkeye büyükelçi ataması yapıldı.
Atama kararları Resmi Gazete'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 ülkeye büyükelçi atadı!

14 Eylül 2023 Perşembe tarihli 32309 sayılı Resmi gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bugünkü Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atamalar da yer aldı. Yayımlanan Atama Kararı ile beraber büyükelçi atamaları gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan atama kararnamesi ile beraber 5 ülkeye büyükelçi ataması yapıldı.

5 ÜLKEYE BÜYÜKELÇİ ATAMASI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile beraber Rusya Federasyonu, Ukrayna, Polonya Cumhuriyeti, Fas Krallığı ve Burundi Cumhuriyeti’nde Türkiye’yi temsil edecek büyükelçiler belirlendi.

Rusya Federasyonu’nda Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Tanju Bilgiç’in ataması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile Ukrayna’da görev yapacak olan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Mustafa Levent Bilgen atandı.

Polonya Cumhuriyeti’nde yine Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak görev yapacak kişinin Çok Taraflı Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcısı Rauf Alp Denktaş olduğu bildirildi.

Fas Krallığında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinde ise Mustafa İlker Kılıç’ın görevlendirilmesi yapıldı.

Son olarak ise Burundi Cumhuriyeti’nde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak Alp Işıklı’nın ataması yapıldı.

atama.jpg

Ataması yapılan büyükelçilerin kısa bir süre içerisinde bu ülkelere giderek görevlerine başlamaları bekleniyor.