Afyonkarahisar'da dikiş makineleri Gazze için çalışıyor!

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Halk Eğitim Merkezi’nde bulunan Giyim ve Nakış kurslarında dikiş makineleri Gazze’deki kadın ve çocuklar için çalışıyor.
Afyonkarahisar'da dikiş makineleri Gazze için çalışıyor!

İsrail’in Gazze’ye yapmış olduğu saldırılar devam ederken Türk insanı da orada yaşanılanlara sessiz kalmıyor. Her fırsatta İsrail’e tepki gösteren Türk insanı bu tepkilerin yanında Gazze’deki insanlık dramı karşısında elinden ne gelirse yapıyor. Bunun son örneği ise Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinden gelen haber oldu.

Sandıklı Halk Eğitim Merkezi’nde bulunan Giyim ve Nakış kursları Gazze’deki kadın ve çocuklar için üretim yapmaya başladılar. Battaniye, polar içilik, iç çamaşırı, yenidoğan seti, eşofman takımı, atkı ve bere üreten yaklaşık 100 kadın bunların Gazze’ye ulaştırılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ettiler.

Afyonkarahisar Sandıklı Halk Eğitimi Merkezi Giyim ve Nakış kurslarındaki makineler Gazze’deki kadın ve çocuklar için çalışıyor.

GAZZE İÇİN ÜRETTİLER

Sandıklı Halk Eğitimi Merkezinde öğretmenler, usta öğreticiler ve kursiyerler İsrail'in saldırılarının hedefi olan Gazze'deki kadın ve çocuklar için battaniye, polar içlik, iç çamaşırı, yenidoğan seti, eşofman takımı bere ve atkı dikiyor.

İlçede aralarında usta öğretici ve kursiyer ile gönüllülerin de bulunduğu yaklaşık 100 kadın, Halk Eğitim Merkezlerinde "Makinelerimiz Gazze için çalıştı" sloganı ile üretime başladı.

620 PARÇA ÜRÜN ÜRETİLDİ

Kursiyerler, öğretmen ve usta öğreticilerin tasarladığı battaniye, polar içlik, iç çamaşırı, kazak, hırka, bere, eşofman takımından oluşan 620 parça ürün üretildi.

Yardım kampanyası kapsamında üretilen ürünler İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Sandıklı İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Gönülseven, usta öğretici, öğretmen ve kursiyerlere duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.