AFAD ve Kandilli SON DAKİKA duyurdu! İstanbul Bursa Kocaeli Marmara 3 dakika arayla 2 deprem

İstanbul'da son dakika deprem olduğu açıklandı. Depremin merkez üssü ve 4 Aralık 2023 son depremler listesi yayımlandı! İstanbul'da az önce deprem mi oldu kaç şiddetinde nerede oldu?
AFAD ve Kandilli SON DAKİKA duyurdu! İstanbul Bursa Kocaeli Marmara 3 dakika arayla 2 deprem

AFAD ve Kandilli SON DAKİKA duyurdu! İstanbul Bursa Kocaeli Marmara 3 dakika arayla 2 deprem - Türkiye son dakika deprem haberi ile sarsıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ve T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından peş peşe yapılan açıklamalar ile Marmara Bölgesi'nde son dakika deprem olduğu açıklandı. Depremin şiddeti 5.1 olarak açıklanırken deprem İstanbul, Bursa ve Kocaeli başta olmak üzere Marmara bölgesinde büyük panik yaşanmasına neden oldu.

4 ARALIK 2023 PAZARTESİ SON DEPREMLER LİSTESİ! İSTANBUL'DA DEPREM Mİ OLDU?

Büyüklük:5.1 (Mw)

Yer:Marmara Denizi - Gemlik Körfezi - [04.73 km] Mudanya (Bursa)

Tarih:2023-12-04 Saat:10:42:20

TSİ Enlem:40.42694

N Boylam:28.83194

E Derinlik:8.98 km

afad-depyrem.jpg

Deprem nedeniyle büyük panik ve korku yaşanırken ilk belirlemelere göre bir olumsuzluk yaşanmadı. Ancak Kahramanmaraş depremi sonrasında tüm okların İstanbul ve Marmara bölgesini göstermesi nedeniyle vatandaşların diken üstünde olması nedeniyle büyük panik ve korku yaşandı.

Depremin ardından AFAD deprem şiddetini 5,1 olarak açıklarken Kandilli Rasathanesi ise henüz güncellemede bulunmadı. Vatandaşlara sakin olmaları yönünde uyarılar gelirken işyerleri, konutlar ve okullarda büyük panik yaşandığı belirtildi.

marmara.jpg

İSTANBUL'DA 3 DAKİKA ARAYLA 2. DEPREM! SON DURUM NE, DEPREMDE YIKIM OLDU MU?

AFAD tarafından yapılan son dakika açıklamasında ilk depremin hemen ardından 3 dakika sonra 4,5 şiddetinde ikinci bir depremin yaşandığı belirtildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yapmış olduğu açıklamasında "#Marmara Denizi #Gemlik Açıklarında 5.1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" diyerek ekiplerin sevk edildiğini açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yaptığı açıklamasında "İstanbul'da da hissedilen Gemlik merkezli 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil, takip ediyoruz." diyerek olumsuz bir durum bulunmadığını söyledi. Yaşanan peş peşe depremler sonrası İstanbullular büyük panik yaşarken vatandaşların tedirginlikleri arttı.