AFAD teyakkuza geçti! İstanbul İzmir Muğla Kahramanmaraş Kayseri Malatya 12 ilde peş peşe DEPREM

Türkiye peş peşe gelen 12 depremle sarsılırken üst üste yaşanan depremler büyük panik ve endişe yaşanmasına neden oldu.
AFAD teyakkuza geçti! İstanbul İzmir Muğla Kahramanmaraş Kayseri Malatya 12 ilde peş peşe DEPREM

AFAD teyakkuza geçti! İstanbul İzmir Muğla Kahramanmaraş Kayseri Malatya 12 ilde peş peşe DEPREM - Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki 2 büyük depremle sarsılan Türkiye'de 11 ilde yıkım yaşanmıştı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi olarak tarihe acı bir not olarak düşülen depremde 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yaşanan depremin ortaya çıkardığı büyük enerji nedeniyle artçı deprem fırtınası yaşanırken dün peş peşe yaşanan 12 büyük deprem panik ve endişe yaşanmasına neden oldu. AFAD yaşanan depremler nedeni ile teyakkuz durumuna geçerken vatandaşların panik olmaması istendi.

NACİ GÖRÜR'DEN SON DAKİKA DEPREM AÇIKLAMASI! MEYDANA GELEN KÜÇÜK DEPREMLER BÜYÜK DEPREM HABERCİSİ Mİ?

Yaşanan depremler büyük panik ve korku yaşanmasına neden olurken Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında "Bir çok arkadaşım Marmara’da olan küçük depremle ilgili fikrimi soruyor. Hep söylüyoruz hiç kimse kolay kalay bu deprem öncüdür diyemez. Evet bu üçlük deprem endişe ettiğimiz Kumburgaz Fayı üzerinde ama bu fayın batı ucunda krip nitelikli küçük sarsıntılar ara sıra oluyor. Bu da muhtemelen onlardan biri. Endişe edilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Özellikle gaz çıkışlarına bağlı küçük depremler de batı Marmara’da yaygın. Sevgiyle. Bu vesile ile bir kez daha tekrarlamak istiyorum: MİLLET OLARAK DEPREMLERİ DURDURAMAYIZ AMA DEPREM DİRENÇLİ YERLEŞİM ALANLARI YAPABİLİRİZ YÖNETİCİLERİMİZDEN TALEP EDİN" diyerek küçük depremlerin olağan olduğunu ifade etti.

afad-depyremler-i.jpg

2 SAAT İÇİNDE 12 DEPREM OLDU! AFAD KANDİLLİ SON DEPREMLER LİSTESİ HANGİ İLLERDE DEPREM OLDU?

istanbul'un Silivri açıklarında 3.0 büyüklüğünde,

Muğla’nın Dalaman ilçesinde saat 19:56’da 3.5 büyüklüğünde,

Gaziantep’in Nurdagi ilçesinde saat 19:38’de 3.1 büyüklüğünde,

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde ise saat 19:46’da 2.2 büyüklüğünde,

Bingöl’ün Yedisu ilçesinde saat 18:39’da 1.9 büyüklüğünde,

Kahramanmaraş'ın Söğütlü Pazarcı ilçesinde saat 20:19’da 1.6, Elbistan ilçesinde saat 18:43’ta 1.8, Afşin ilçesinde saat 18:27’de 1.2 ve Sünnetköy ilçesinde saat 19:08’de 1.8 büyüklüğünde,

Malatya’nın Karagöz ilçesinde ise saat 20:25’te 1.8 büyüklüğünde,

Kayseri’nin Sarız ilçesinde ise saat 19:16’da 1.6 büyüklüğünde peş peşe depremler yaşandı.