AFAD son dakika ACİL KODLA uyardı riski iller tek tek açıklandı! YÜKSEKLERE ÇIKIN

Türkiye ocak ayında beklediği yağışlara resmen doyuyor. Bu kapsamda hem Meteoroloji Genel Müdürlüğü hem de AFAD tarafından önemli açıklamalar peş peşe geliyor. Aktarılan son habere göre bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetli yağış bekleniyor!
AFAD son dakika ACİL KODLA uyardı riski iller tek tek açıklandı! YÜKSEKLERE ÇIKIN

AFAD ve MGM tarafından son dakika açıklaması geldi. Aktarılan son haberin detaylarına göre Kıyı Efe başta olmak üzere Antalya ve Mersin civarlarında çok kuvvetli bir sağanak yağış bekleniyor. Yağışlarda metrekare başına 100 kg yağış düşmesi bekleniyor. Bu sebeple vatandaşların acil olarak tedbirini alması gerekiyor.

YAĞIŞLARIN ETKİLİ OLACAĞI BÖLGELER

Meteoroloji’nin resmi web sitesi üzerinden alınan son bilginin detaylarına göre yağışların etkili olacağı bölgeler şu şekilde sıralandı:

“Bugün akşam saatlerinden sonra batı kesimlerde başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Balıkesir’in batı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2), Çanakkale’nin güneyi ile zamanla Balıkesir, Bursa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir”

AFAD UYARDI

AFAD tarafından da uyarı geldi. Bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli yağışların başlayacağını açıklayan AFAD şu uyarıyı yaptı:

“Antalya’nın doğu ilçeleri ile Kaş, Finike, Demre ilçeleri ve Mersin’in batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli; Antalya merkez ile Salı günü sabah saatlerinden itibaren Adana’nın doğusu, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

ekran-goruntusu-2024-01-15-165034-min.png

Yağışların genellikle 1500 m üzeri yüksek kesimlerde, Kahramanmaraş’ın kuzeyinde 1100 m üzeri yükseklerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, başta Konya-Antalya karayolunun Alacabel mevkisi olmak üzere yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz”

“YÜKSEKLERE TAŞIYIN”

Konu ile ilgili CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, sosyal medyadan önemli bir açıklama yaptı. İl il açıklama yapan Şen, “Çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar görünüyor. Aracınızı ve kendinizi yükseklere taşıyın” ifadesini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANI UYARDI

Yağışlar karşısında vatandaşların acil tedbir alması gerektiği ifade edilirken konu ile ilgili İçişleri Bakanı Yerlikaya, vatandaşların yaşanabilecek sel, su baskını ve ulaşımda aksama gibi konular için dikkatli olması gerekiyor.