9 köye giriş yasaklandı! Mardin Valiliği açıkladı, nedeni ne?

Mardin Valiliği tarafından bir açıklama yapılarak Nusaybin ilçesinde 9 köyün özel güvenlik bölgesi ilan edildiği bildirildi. Köylere izinsiz giriş çıkışlar neden yasaklandı?
9 köye giriş yasaklandı! Mardin Valiliği açıkladı, nedeni ne?

Türkiye’de valilikler zaman zaman gerekli gördükleri durumlarda kentte bazı alanlara girişleri yasaklayabiliyor. Bu kapsamda son karar Mardin’den geldi. Mardin Valiliği tarafından bir açıklama yapılarak Nusaybin ilçesine bağlı toplam 9 köye izinsiz girişlerin yasaklandığı bildirildi. Adları açıklanan 9 köy Mardin Valiliği tarafından geçici güvenlik bölgesi ilan edildiler.

MARDİN VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI!

9 köyün geçici güvenlik bölgesi ilan edilmesi kararını Mardin Valiliği yazılı bir açıklama yaparak duyurdu. Mardin Valiliği’nin açıklamasında, “Mardin’in Nusaybin ilçesinin mülki sınırları içerisinde yer alan Dibek, Güzelsu, Üçköy, Derik, Şekrin, Kaleli, Yakınca, Taşköy, Yol mahalleleri sınırlarında bulunan bölgeler 4 Ağustos ile 18 Ağustos tarihleri arasında 15 gün süre ile geçici güvenlik bölgesi ilan edilmiştir.” denildi.

VATANDAŞLAR UYARILDI!

Mardin Nusaybin’de 9 köyün 15 gün süre ile geçici güvenlik bölgesi ilan edilmesinin ardından vatandaşlara da bir uyarı yapıldı. Mardin Valiliği vatandaşların can ve mal güvenlikleri için belirtilen bölgelere izinsiz olarak girmelerinin yasak olduğunu duyurdu. Bu yasağa uymayan vatandaşlara da 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66. maddesi hükmünce cezai işlem yapılacağı belirtildi.

NEDEN İZİNSİZ GİRİŞLER YASAKLANDI?

Mardin Nusaybin’de 9 köye izinsiz girişlerin yasaklanmasının ardından bunun nedeni merak edilmeye başlandı. Mardin Valiliği yasaklama kararını duyururken bunun gerekçesini açıklamadı. Herhangi bir salgın hastalık durumu olduğunda bu gerekçenin ilan edilmesi gerekiyor. Ancak muhtemelen bunun nedeni bölgede yapılacak bir terör operasyonu olabileceği yorumları yapılıyor. Mardin Valiliği konuya dair net bir açıklama yapmazken geçmiş uygulamalar buna işaret ediyor.