65 yaş üstü ücretsiz ulaşım son dakika! Resmi karar açıklandı BEDAVA ulaşım kartı için son tarih...

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan sonra 65 yaş üstü toplu taşıma ücreti için son dakika karar açıklandı! Ücretsiz ulaşım kalktı mı tarih açıklandı.
65 yaş üstü ücretsiz ulaşım son dakika! Resmi karar açıklandı BEDAVA ulaşım kartı için son tarih...

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım son dakika! Resmi karar açıklandı BEDAVA ulaşım kartı için son tarih... - Döviz kurunda yaşanan yükseliş, vergi düzenlemeleri ve brent petrol fiyatındaki artışın ardından Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına rekor zam açıklanmıştı.

Gelen zamlar toplu ulaşım ücretlerine de zam yağmuru olarak yansırken 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı tartışma konusu olmuştu. 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım yasası hakkında yeni açıklama gelirken alınan karar ile 15 Ekim sonrası ücretsiz ulaşımın kaldırılacağı ifade edildi.

65 YAŞ ÜSTÜ OTOBÜS ÜCRETSİZ Mİ, 65 YAŞ ÜSTÜ BEDAVA TOPLU TAŞIMA ÜCRETİ KALTI MI?

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan zam yağmuru şoför esnafının isyan bayrağı açmasına neden olurken toplu taşıma hizmeti veren özel halk otobüsü şöferleri artık zararlarının dayanılamaz boyuta ulaştığını ifade etmişlerdi. Gelen zamlar nedeni ile zararına çalıştıklarını belirten esnaflar devletten akaryakıtta ÖTV desteği talep etmişler ve ucuz akaryakıt almak için destek istemişlerdi.

burdur-halk-otobusu.jpg

Özellikle de 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı tartışma konusu olurken Burdur Özel Halk Otobüsü işletmeleri tarafından yapılan açıklamada "Başkanımı Burdur’da misafir ettik ve 28.100 Özel Halk Otobüsü 15 Ekim e kadar ücretsiz sorunu çözülmez ise tüm illerle birlikte ücretsiz binişleri sonlandıracağız.Toplantımıza katılım sağlayan Belediye Başkan yardımcılarımıza Zabıta müdürümüze ticaret odası başkanımıza şoförler cemiyeti başkanımıza Isparta özel halk otobüsü başkanlarımıza eğirdir ve bucak özel halk otobüsü başkanlarımıza teşekkür ederiz" denilerek 15 Ekim tarihine kadar sorunun çözümü sağlanmadığı takdirde bedava binişlerin sona ereceği ilan edildi.