5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan tarihi duyurdu

Milyonlarca emeklinin beklemiş olduğu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 5 bin TL emekli ikramiyesi için tarih açıklandı. İkramiye ne zaman yatacak?
5000 TL emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Bakan Işıkhan tarihi duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 12 milyon emeklinin beklemiş olduğu müjdeli haberi duyurdu. Emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi olarak ödeneceği açıklanan 5 bin liralık rakam için resmi tarihi Bakan Işıkhan açıkladı.

Hatırlanacağı üzere dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından yapılan konuşmada emeklilere 5 bin liralık ikramiye ödemesinin en kısa sürede yapılacağı ifade edilmişti. Konu hakkında son dakika açıklaması ise kabinenin ardında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapıldı. Bakan Işıkhan net tarihi verdi.

29 EKİM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan söz konusu ödemelerin hak sahiplerine 15 Kasım 2023 Çarşamba gününe kadar yapılacağını ifade etti. Milyonlarca emekli söz konusu tarihi büyük bir merak ve heyecanla bekliyordu.

29 EKİM EMEKLİ İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK?

Söz konusu ödemeyi kimlerin alacağı konusunda açıklama yapan Milliyet Gazetesi Yazarı Cem Kılıç, "Emeklilere ödenecek 5.000 TL’lik ikramiyeyle ilgili kanun teklifi Meclis’te kabul edildi. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek kanun sonrası emeklilere 5.000 TL ikramiye ödenecek. Çalışan emekliler ise ikramiye alamayacaklar" diyerek söz konusu ikramiyeyi sadece çalışmayan emeklilerin alabileceklerini ifade etti.

Çalışan emekliler ise ne yazık ki kapsam dışı kaldıkları için ikramiye ödemesinden yararlanamayacaklar. Yine dul ve yetim aylığı alan kişilerde 100 yıl Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi alacaklar ancak söz konusu rakam hisseleri oranında belirlenecek.