2024 kentsel dönüşüm kira yardımları açıklandı! Uşak'ta kaç TL oldu?

2024 yılına ilişkin kentsel dönüşüm kira yardımı rakamları açıklandı. Uşak'ta kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar, kaç TL oldu?
2024 kentsel dönüşüm kira yardımları açıklandı! Uşak'ta kaç TL oldu?

Kahramanmaraş'ta yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında ortaya çıkan görüntüler milyonlarca kişiyi harekete geçirirken devlette kentsel dönüşüme vermiş olduğu desteği arttırmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ödenen kentsel dönüşüm kira yardımı miktarları da arttırıldı.

2024 yılına ilişkin bakanlığın ödeyeceği kira yardımı rakamları arttırıldı. Yeni yılda bakanlık tarafından evini kentsel dönüşüme veren kişilere ödenecek kira yardımı rakamı en düşük bin TL ve en yüksek 5 bin 500 TL olarak belirlendi. Son dönemde yükselen kiralar nedeniyle belirlenen kira yardımı miktarları vatandaşlar tarafından düşük bulundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 2024!

İstanbul'da kentsel dönüşüm kira yardımı 5.500 TL olarak belirlenirken Ankara ve İzmir için ise rakam 4 bin 500 TL oldu.

Adana, Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van illerinde yaşayan kişilere devlet aylık 3 bin 750 TL kentsel dönüşüm kira yardımı ödeyecek.

2024-kira-yardimi.jpg

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin,Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Karabük, Kastamonu Karaman, Kars,Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Şırnak, Tokat,Tunceli, Uşak,Yalova, Yozgat, Zonguldak illerinde yaşayan kişiler için ödenecek olan aylık kentsel dönüşüm kira yardımı ise 3 bin TL oldu.

Söz konusu yardımlardan evini kentsel dönüşüme verenler ya da evi kentsel dönüşüm bölgesinde kaldığı için yıkılarak yeniden yapılacak olan kişiler yararlanabilecekler.