2023 TMO mısır taban fiyatı son dakika açıklandı mı ne zaman açıklanacak?

2023 mısır fiyatları için son dakika gelişmeleri aktarıldı! Adana'da mısır fiyatları Konya mısır fiyatı ne zaman açıklanacak?
2023 TMO mısır taban fiyatı son dakika açıklandı mı ne zaman açıklanacak?

2023 TMO mısır taban fiyatı son dakika açıklandı mı ne zaman açıklanacak? Milyonlarca çiftçi 2023 mısır hasadı için ilk adımları atmaya başlarken hasat tarihi gelmesine rağmen açıklanmayan fiyatlar tartışma konusu yaratmıştı.

2022 TMO MISIR TABAN FİYATI NE KADAR, KAÇ LİRAYDI?

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 2022 senesinde mısır hasadı için belirlenen taban fiyat 5 Bin 700 TL olarak ilan edilmişti. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar yaptığı açıklamasında “Mısır hasadının önümüzdeki günlerde yoğunlaşacak olmasına rağmen, fiyatlar bugünlerde geçen yılın fiyatlarının da gerisinde seyrediyor.

Mısır fiyatı geçtiğimiz yıl Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından 23 Ağustos 2022 tarihinde ton başına 5 bin 700 lira olarak açıklanmıştı. Bugünlerde ise mısır fiyatları ton başına 5 bin lira ile 5 bin 500 lira arasında seyrediyor. Bu yılki üretim maliyetlerinin ve geçen yıl alım fiyatlarının gerisinde olan mısır fiyatları üreticilerimizi endişelendiriyor" diyerek çiftçilerin zarar ettiklerini belirtti.

2023 TMO MISIR TABAN FİYATI AÇIKLANDI MI?

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar yaptığı açıklamasında “Bilindiği üzere bu üretim sezonunda girdi fiyatlarının artmasıyla üretim maliyetleri de oldukça arttı. Girdi fiyatlarındaki artışlarla mısır maliyeti son bir yılda yüzde 43 oranında artarak ton başına 6 bin 140 lira olarak gerçekleşti. Bu maliyetler de dikkate alınarak Toprak Mahsulleri Ofisi üreticinin gelirini koruyacak şekilde mısır fiyatını bir an önce açıklamalıdır” diyerek rakamın ivedilikle açıklanması gerektiğini belirtti.