1 Eylül tarihine kadar yapılmazsa 2 bin 864 TL para cezası verilecek! Emniyetten uyarı geldi

1 Eylül 2023 tarihine kadar bunu yaptırın. Yaptırmayan vatandaşlara 2 bin 864 TL para cezası verilecek.
1 Eylül tarihine kadar yapılmazsa 2 bin 864 TL para cezası verilecek! Emniyetten uyarı geldi

Emniyet Genel Müdürlüğü uyarıda bulundu. 1 Eylül 2023 tarihine kadar yapılmazsa para cezası verilecek. Av tüfeği sahipleri dikkat. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda 1 Eylül tarihine kadar ruhsatların yenilenmemesi halinde para cezası verileceği açıklandı.

1 EYLÜL 2023 TARİHİNE KADAR YAPTIRIN!

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılara göre av tüfeği sahiplerine uyarılar peş peşe geldi. Yapılan uyarıda 1 Eylül 2023 tarihine kadar vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için av tüfeği sahibi kişilerin ruhsatnamelerini yenilemeleri gerekmektedir.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarda yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşların 1 Eylül 2023 tarihine kadar ruhsatnamelerini yenilemeleri gerektiği açıklandı. Eğer bu tarihe kadar ruhsatnameler yenilenmezse bu tarihten itibaren geçersiz sayılacaktır.

2 BİN 864 TL PARA CEZASI VAR

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre "Yivsiz tüfek ruhsatnamesi geçerlilik süresi dolan vatandaşlarımızın 01.09.2023 tarihine kadar ruhsatnamelerini yenilemeleri gerekmektedir.

Ruhsatnamelerini yenilemeyen vatandaşlarımızın ruhsatnameleri 01.09.2023 tarihinden itibaren geçersiz sayılacak ve 2521 sayılı kanunun 13. maddesi gereğince; Tüfek muhafaza altına alınarak her bir tüfek için 2 bin 864 TL para cezası uygulanacak.' denilmiştir.

Ayrıca tüfeğin 1 ay içinde ruhsatlandırılması ya da menşeine yarar belgenin ibraz edilmemesi halinde ise mülkiyetinin kamuya geçeceği açıklanmıştır.

Eğer bu tarihe kadar ruhsatnamesi yenilenmeyen av tüfeği kalırsa sahibine her bir tüfek için 2 bin 864 TL para cezası verilecektir.