Yeni Galaxy S10 Özellikleri Neler?

Bundan birkaç hafta öncesinde Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus amiral gemisi telefonlarla ilgili açıklama yapan Samsung, önümüzdeki sene için planlanan Galaxy 10 özelliklerini de açıkladı.
Yeni Galaxy S10 Özellikleri Neler?

Samsung Galaxy S10 2019 model amiral gemisi akıllı telefonun detaylarının açıklanması birçok kişide merak uyandırdı.

3d Yüz Tanıma Özelliği

Galaxy S9 serisinin hedefi Face ID benzeri 3D yüz tanıma özelliği olması ve Galaxy S10 serisinin de bu özelliklere sahip olması bekleniyor. Apple iPhone’un son modellerinde görülen bu özellik, daha fazla güvenlik sağlamak için sunuluyor. Ancak Samsung, bu özellik için, yani 3D sensörlü kamera teknolojisi için İsrailli startup Mantis Vision ile birlikte çalışmayı planlıyor. Bu firma Galaxy A ve Galaxy J serilerinde olduğu gibi orta menzilli akıllı telefonlar için kamera modülü üretimi yapıyor. Firma ayrıca Namuga’nın da çalıştığı bir firma olmasıyla dikkat çekiyor.

Yeni Nesil Galaxy S Serisinin Diğer Özellikleri

Açıklanan raporda yeni nesil Galaxy S-serisi akıllı telefonun diğer özelliklerine de yer verildi. Buna göre ekran özelliklerinde parmak izi sensörü dikkat çekiyor. Galaxy Note 9 akıllı telefonda da bu özelliğin kullanılması istenmişti ama henüz standartlara uymadığı gerekçesiyle ertelenmişti. Eski raporlara bakıldığında Samsung Galaxy S10’un 5G bağlantısı ve 7nm yonga setine sahip olacağı görülüyordu. Yani bu durumda Galaxy S10 5G bağlantısı olan ilk akıllı telefon olma yolunda ilerliyor. Buna ek olarak 5G bağlantı ile ilgili “stratejik bir ilişki” anlaşması açıkladı. Bilgilerle ilgili sızıntı kaynağı Roland Quandt’ tan alınan bilgilere göre 2019 yılında gelecek olan Galaxy S-serisi akıllı telefonların bir diğer özelliği de Snapdragon 855 işlemci tarafından desteklenmesi. Ancak isim ve diğer detaylar hakkında çok da kesinlik bulunmuyor.