Teknofest 2024 başvuru dönemi başladı! İşte son başvuru tarihi

Teknofest 2024 başvuru tarihleri resmen açıklandı. Dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olarak düzenlenen yarışmalara yoğun başvuru bekleniyor.
Teknofest 2024 başvuru dönemi başladı! İşte son başvuru tarihi

Teknofest 2024 başvuru dönemi başladı! İşte son başvuru tarihi - Dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olarak öne çıkan Teknofest'te beklenen 2024 başvuru tarihleri açıklandı. 2024 yılında düzenlenen fuara katılmak isteyen kişiler ve kurumlar başvurularını yapmaya başlayacaklar.

Ege Üniversitesinin akademik paydaşı olduğu, dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarına ev sahipliği yapan TEKNOFEST 2024’ün yarışmacı başvuruları başladı. Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı TEKNOFEST'te teknoloji yarışmaları; 46 ana, 117 alt kategoride düzenlenecek.

TEKNOFEST 2024 SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Ege Üniversitesi, TEKNOFEST 2024’ün yarışmacı başvurularının başladığını duyurdu. Başvuruların 20 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabileceği ifade edilirken, teknoloji yarışmaları; 46 ana, 117 alt kategoride düzenlenecek. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da, TEKNOFEST'in önemine dikkat çekerek, "Türkiye'deki teknoloji ve inovasyon ekosistemini desteklemek amacıyla başlatılan TEKNOFEST 2024 için başvurular başladı.

Milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kurum ve kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen bu organizasyon, havacılık ve savunma alanlarına yönelik araştırma geliştirmeye büyük önem veriyor. Ülkemizin üreten ve teknolojiyi kullanabilen beyin gücüne ihtiyacı bulunuyor. TEKNOFEST bu noktada, yeni neslin ilgisini bu alanlara yönlendirme konusunda başrol oynuyor.

teknofest.jpg

Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için farklı disiplin ve kategorilerde yarışmalar düzenliyor. Milli teknoloji hamlesini gerçekleştirme hedefine katkı sağlamak için başlatılan bu organizasyonun artık dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali haline geldiğini, ülkede sathında olduğu gibi üniversitemiz öğrencilerinin de yarışmalara ilgilerinin giderek arttığını ifade etmek isterim" dedi.

TEKNOFEST 2024 NEREDE, NE ZAMAN DÜZENLENECEK?

Bu sene Teknofest festivalinin Adana'da düzenleneceği açıklanırken başvurular ise 20 Şubat 2024 tarihine kadar kabul edilecek. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali için ise henüz kesin tarih açıklanmadı.