Süper bilgisayar kıyametin kopacağı tarihi söyledi

Bilim dünyasını ayağa kaldıran önemli bir gelişme yaşandı. Aktarılan son habere göre süper bilgisayar insanlığın ne zaman ve nasıl sonlanacağını bir simülasyonla ortaya koydu. Sebep sizi çok şaşırtacak!
Süper bilgisayar kıyametin kopacağı tarihi söyledi

Bilim insanları farklı alanlarda çalışmalarına devam ediyor. Yapılan son araştırma kıyamet üzerine! Aktarılan son habere göre bilim insanları insanlığın ne zaman yok olacağını yani kıyametin ne zaman kopacağına dair bir simülasyon kullandı.

Simülasyona ilişkin çıkan veriler şoke ederken, haberi duyan herkes süper bilgisayarın verdiği kıyamet tarihini merak etmeye başladı.

ASIL SEBEP GÜNEŞ DEĞİL

Göktaşı çarpması ya da Dünya’yı karadeliğin yutması gibi önemli bir olay olmazsa süper bilgisayara göre Dünya’nın ne zaman yok olacağı net bir şekilde belli. Güneş ortalama olarak 5- 7 milyar yıl sonra kırmızı bir top halini alacak ve çevresindeki her şeyi yok edecek. Dünya2nın yörüngesine kadar girecek olan Geniş, aslında dünya2nın sonu olacak.

Ancak bilim insanları bu durumdan önce Dünya’nın nasıl yok olacağına dair bir takım veriler elde etti. Yapılan yeni araştırma sonuçlarına göre süper bilgisayar dünyanın nasıl sona ereceğini söylüyor.

SICAKLIK 50 DERECEYE KADAR ÇIKACAK

Sanılanın aksine iklim sorunu ya da küresel ısınma dünyanın sonunu getirmeyecek. Süper bilgisayara göre Dünya yaklaşık olarak 250 milyon yıl sonra ilk halini yani Pengea Ultima halini alacak. Tüm kıtaların bir araya birleşmesi, beraberinde volkanizmanın artması ve gaz salınımının fazlalaşmasını de getirecek. Sıcaklıklar bu şekilde 40 – 50 dereceye kadar çıkacak.

Bilim insanları çoğu insanın ve memeli canlının bu sıcaklıklar altından kalmayacağını tahmin ediyor.

Kısacası süper bilgisayara göre insanlık yaklaşık olarak 250 milyon yıl sonra dünyanın kendi kendini yok etmesi ile meydana gelecek.