KABUS YENİDEN HORTLADI! Uzun süre sonra İstanbul'dan ilk ÖLÜM haberi geldi

Bir süredir ortada olmayan o felaket resmen yeniden hortladı! Bugün aktarılan son habere göre uzun süre sonra ilk ölüm haberi geldi. İstanbul’da 22 yaşındaki bir genç hayatını kaybetti. İşte olaya ilişkin detaylar..
KABUS YENİDEN HORTLADI! Uzun süre sonra İstanbul'dan ilk ÖLÜM haberi geldi

Aktarılan son habere göre İstanbul’un Pendik ilçesinde 22 yaşındaki bir genç 10 katlı bir apartmanın 9. Katından aşağıya atlayarak intihar etti. Bir süredir gündemde olmayan Mavi Balina oyunun yeniden hortladığı aktarıldı.

Olay Pendik’in Kavakpınar Mahallesi’nde meydana geldi. 10 katlı çok katlı bir binanın 9. Katından aşağıya atlayan 22 yaşındaki F.Ç’nin feci şekilde hayatını kaybettiği belirtildi. Gencin cansız bedenini görenler hemen durumu 112 Acil Çağrı Merkezi ekiplerine bildirdi.

TELEFONUNDA MAVİ BALİNA YÜKLÜYMÜŞ

Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı inceleme sonrasında şahsın cansız bedeninin adli tıp morguna kaldırıldığı öğrenildi. Ekipler, olaya ilişkin soruşturma başlatırken, gencin cep telefonunda Mavi Balina isimli oyunun yüklü olduğu belirtildi. Diğer yandan, intihar eden 22 yaşındaki gencin, psikolojik tedavi amacı ile birtakım ilaçlar kullanıldığı aktarıldı. Peki, nedir bu Mavi Balina oyunu?

MAVİ BALİNA NEDİR?

Bir dönem gündem olan ve pek çok gencin hayatını kaybetmesine neden olan kabus oyun aslında bir mesajlaşma programı. 50 gün boyunca kullanıcılara farklı bağlantılar gönderilerek, oynayanların görevleri yerine getirmesi isteniyor.

Oyunun başında ilk olarak gençlere kendine derin olmayacak şekilde küçük kesikler atmasını isterken, kimseyle görüşmemesini, yüksek sesle müzik dinlemeleri gerektiği gibi birçok talimat veriliyor.

İddiaya göre oynayanların kişisel bilgilerini ele geçiren oyun yöneticileri, gençlerin oyunu bırakmasını şantaj yaparak engellemeye çalışıyor. İçerisinde korkunç pek çok görevin olduğu ifade edilen Mavi Balina oyunu son aşamada ise oynayanların intihar etmesini talep ediyor.

OYUN 2013 YILINDA ÜRETİLDİ

Oyunun etkisinden kurtulan 2 yaşındaki genç bir adam oyunun indirilmediğini WhatsAap üzerinden bir bağlantı ile katılım sağlandığını şu şekilde anlatmıştı:

“Mavi Balina telefona indirilen bir uygulama değil. Oyun, link aracılığı ile kişilerin bir yönetici tarafından yönlendirilmesi ile oynanıyor. Yönetici tarafından verilen görevlerin, gece yarısından sonra saat 02:00'da gerçekleştirilmesi isteniyor. İlk birkaç gün kişisel bilgilerin ve fotoğrafların paylaşılmasından oluşuyor ve bunlar yönetici tarafından toplanıyor”

Mavi Balina isimli oyunun ilk olarak 2013 yılında sosyal ağda yayılmaya başladığı tahmin ediliyor. İlk intihar haberi ise 2015 yılında meydana geldi.