Facebook’ta Yüz Tanıma Dönemi

İnsanlar Facebook’a fotoğraf yüklerken çekindikleri için Facebook yüz tanıma teknolojisi geliştirdi ve hayata geçirdi. Bu teknoloji artık Türkiye’de de kullanıma sunulabiliyor.
Facebook’ta Yüz Tanıma Dönemi

Ancak kullanmak isteyenlerin bu özelliği aktif hale getirmeleri gerekmektedir. Bunun için gizlilik ayarlarına girilmesi gerekmektedir. Peki bu teknolojine gibi avantajlar sağlayacak diye merak ediyorsanız hep birlikte irdeleyelim.

Sahte Hesap Açılamayacak

Bir kişiye ait Facebook hesabında paylaşılan fotoğraflar bir başkasının hesabında kullanılırsa kişiye bildirim gidecek. Bu sayede izinsiz bir şekilde kullanılan fotoğraflardan haberdar olmak mümkün olacak. Ardından kişi bu izinsiz kullanan hesabı şikâyet edebilecektir. Bu durum izinsiz bir şekilde etiketlenme durumunu da ortadan kaldıracaktır.

Henüz Tam Aktif Değil

Bu yüz tanıma teknolojisi hali hazırda tamamen aktif değil. Birçok ülkede de kullanıma sunulmayan bu teknolojinin ilerleyen zaman dilimlerinde daha aktif bir şekilde kullanılmaya başlanması hedeflenmektedir.

Ancak kişilerin bu teknolojinin özelliklerini daha iyi öğrenebilmeleri için Facebook geniş çaplı bir tanıtım hazırladı. Sadece bir sayfayı bu teknolojiye ayıran Facebook bu sayede insanların daha etkin bir şekilde faydalanabilmelerini sağlayacak.

Bu özellik bilhassa sahte hesap açarak başkalarının fotoğraflarını kullanan kişilerin önüne geçmek için son derece önem arz etmektedir. Aynı zamanda bu teknoloji Facebook’un imajı için de özel bir önem taşımaktadır. Böylelikle kullanıcılar kendilerini daha güvende hissedecekler ve bu da Facebook’un tercih edilme oranlarını da artıracaktır.

Bu teknoloji her ne kadar kullanıma sunulsa da daha tam manasıyla kullanılmamaktadır. Dolayısıyla bir müddet daha beklemek gerekebilir. Ancak bu süre zarfında gerekli bilgileri edinmek son derece faydalı olacaktır. Ardından Facebook yüz tanıma teknolojisi tüm imkânlarıyla kullanılabilecektir. Umarız ki bu teknoloji sahte hesapların ve dolandırıcılıkların da önüne geçer.