Bu numara ararsa sakın açmayın! WhatsApp üzerinden dolandırıcılıkta son nokta

WhatsApp kullanıcılarına yeni uyarı. Bu numaralardan aranırsanız ya da mesaj atılırsa sakın itibar etmeyin. Hatta hemen engelleyin.
Bu numara ararsa sakın açmayın! WhatsApp üzerinden dolandırıcılıkta son nokta

WhatsApp kullanıcılarının dikkatine. Dolandırıcılıkta son noktaya gelindi. Bu numaralar tarafından aranırsanız açmadan önce iki kez düşünün. Çünkü bu numaraların dolandırıcı olduğu kanıtlandı. Peki açmamanız gereken hatta engellemeniz gereken bu numaralar hangileri?

Son zamanlarda bilinmeyen numaralar tarafından WhatsApp aracılığı ile aranıyorsanız aman dikkat. WhatsApp'a gelen mesajlara ve aramalara cevap verirken iki kez düşünün. Büyük bir hata yapmamak için bu numaraları sakın açmayın. +234 kodu ile gelen mesajlara ve aramalara itibar etmeyin. 

BU NUMARALARA DİKKAT! SAKIN AÇMAYIN

+234 kodu ile arayan numaraları sakın açmayın. Bu numaralara cevap vererek hayatınızın en büyük hatasını yaparsınız. Bu numara Türk kullanıcılarını dolandırmak için ve WhatsApp aracılığıyla mesaj ya da arama ile kandırmak amaçlı yapılmaktadır. Nijerya'dan yapılan bu aramalar kişileri dolandırmayı amaçlıyor. Kesinlikle bu numaradan arayan kişiler ile iletişim kurmayın. Direkt olarak engelleyin. 

Son zamanlarda internetin karanlık yüzü olan dolandırıcılık birçok vatandaşı mağdur ediyor. Türklerin kimlik bilgilerini almak için Dark Web denilen bir uygulama kullanılıyor. Bu uygulama ile iletişim bilgilerine ulaşılıyor ve bilgilerin satıldığı iddia ediliyor. Yurt dışından WhatsApp'a gelen mesajları kesinlikle dikkate almayın. Çünkü numaralarınızı bu uygulama aracılığıyla elde ediyorlar ve sizleri dolandırmak için birçok yol deniyorlar.

 Fakat siz bu gibi haberler aracılığıyla bilinçlenin ve etrafınızdaki insanları da bilinçlendirin. Kesinlikle bu tarz numaralardan gelen mesajlara ve aramalara itibar etmeyin. Hatta direkt olarak engelleyin. Dolandırılmamak için mutlaka bu ikaza uymanız gerekmektedir. 

Bu tarz haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. 

İlgili Haberler