Bilgisayarı Uzun Süre Açık Bırakmanın Zararları

Teknolojik cihazların kullanımı sırasında çoğu zaman dikkat edilmeyen detaylar, bu cihazların ömrünü kısaltabiliyor, arızalara neden olabiliyor.
Bilgisayarı Uzun Süre Açık Bırakmanın Zararları

Bilgisayarlar da çok sık kullanılan teknolojik aletler olarak özenli bir kullanım gerektiriyor. Aksi halde zorlanmalar ve teknik sorunlar baş gösteriyor. Bu sorunlardan en yaygın olanı da bilgisayarı günlerce açık bırakmak ve kullanılmadığı halde bu şekilde bir kullanım şekli benimsemek büyük bir hata olarak tanımlanıyor. Buna dikkat edilmediğinde ciddi sorunlar tetiklenebiliyor.

Uyku Modunda Beklemek Doğru Değil

Bilgisayarı uyku modunda bekletmek en zararlı durumlardan biridir. Kasanın dinlenmesi gerekir ve bu olmadığında enerji tüketimi devam eder. Ayrıca bazı işlemler de arka planda devam eder. Bu arka planda çalışan durumlar atıl kalan bilgisayarlarda hafıza sızıntısı durumu olabiliyor.  Hafıza sızıntısı durumu bir program kullanıldığı zaman hafıza bloğunun serbest kalmaması durumudur. Bu bloklarda doğal kaynaklar doğal ve düzgün şekilde serbest kalmadığında soruna davetiye çıkarıyor. Sistem kaynaklarının kritik oranda tükenmesi, hata vermesine ve de kapanmasına neden olabiliyor. PC ağırlaşması, programların açılma hızının yavaşlaması ve kayıt defteri hataları bu noktada hatalara neden olabiliyor.

Wi-Fi Hataları Olabiliyor

Bilgisayar uzun süre açık kaldığında ve bu şekilde bırakıp uzaklaştığınız zaman W-Fİ sorunları olabiliyor. Tarayıcı kapansa bile arka planda sorgulama devam ediyor. Bazı web uygulamalarında çökme olabiliyor.

Aşırı Isınma Sorunu

Uzun süre açık kalan bilgisayarda en sık rastlanan sorunlardan biri aşırı ısınmadır. Bu ısınma ana kartı ve buna bağlı ek öğeleri olumsuz etkileyebiliyor. Eğer cihazda UPS akım dengeleyici yoksa ani elektrik kesintisi olması ve düzensiz cereyanlardan da olumsuz etkilenebiliyor.

Hibernasyon Modu Daha Kullanışlı

Hibernasyon modu, uyku modundan çok daha iyi bir mod ve kaldığı yerden kapatılsa bile devam edebiliyor. Açılışı engellemeden ve güvenlik konusunda da sıkıntı olmadan devam etmek mümkün oluyor.