Uşak'ta yüzme bilmeyen kalmayacak! Ücretsiz yüzme kursu başvuru tarihleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilecek olan ücretsiz yüzme kursu kayıtları için Uşak başvuru programı ve tarihleri açıklandı.
Uşak'ta yüzme bilmeyen kalmayacak! Ücretsiz yüzme kursu başvuru tarihleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı projelerini peş peşe hayata geçirmeye devam ederken bunlar arasında en çok ilgi görenlerin başında Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi yer almıştı. Proje 81 il genelinde hayata geçirilirken Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü başvuru tarihlerini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol sonrasında 81 ilde hayata geçirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi Uşak'ta da hayata geçirildi. Kayıtlar 20 Aralık 2023 tarihi itibari ile start alırken yaş gruplarına göre kayıt tarihleri ilan edildi.

UŞAK YÜZME BİLMEYEN KALMASIN PROJESİ İÇİN BAŞVURU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Tüm Türkiye'de yüzme öğrenmek isteyen ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle yüzme kursu almakta zorlanan kişilere yönelik olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında prtokol imzalanmıştı. İmzalanan protokol kapsamında 81 ilde bakanlık uhdesinde ücretsiz yüzme kursları açılacağı duyurulmuştu.

yuzme-kursu.jpg

Uşak'ta çocuk kurs başlangıç tarihi 6 Ocak 2024

Yetişkin bay kurs başlangıç tarihi 3 Ocak 2024

Yetişkin bayan kurs başlangıç tarihi 19:00- 20:00 saatleri için 9 Ocak 2024

Yetişkin bayan kurs başlangıç tarihi 14:30-15:30 saatleri için 11 Ocak 2024 olarak açıklandı.

Kurs kayıtları başlarken çocuklar için başvurular e-Devlet internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Yetişkin yüzme kursu için ise Kalfa Kapalı Yüzme Tesisinden yüz yüze yapılacak. Çocuk kurs kayıt işlemlerinde ise yaşına uygun seans seçiminin yapılması gerekecek. Detaylı bilgilendirme için isteyen Uşaklılar 0276 213 63 08 numaralı telefondan yapılabilecek.