Uşakspor yine PFDK'ya sevk edildi! TFF'den yine ceza mı geliyor?

TFF Hukuk Müşavirliği tarafından Uşakspor cezalandırılması için Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. Uşakspor’a ne ceza verilecek?
Uşakspor yine PFDK'ya sevk edildi! TFF'den yine ceza mı geliyor?

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Uşakspor ligde kötü günler geçirirken bir de PFDK’dan gelen haberlerle zor durumda kalıyor. Geçtiğimiz hafta oynanan Uşakspor – Fethiyespor maçı nedeniyle Uşakspor’a 14.000 TL tutarında para cezası verilmişti. Uşakspor şimdi bir defa daha TFF Hukuk Müşavirliği tarafından PFDK’ya sevk edildi.

UŞAKSPOR YİNE PFDK’YA SEVK EDİLDİ!

TFF’nin açıkladığı disiplin sevklerinde son sırada yer verilen Uşakspor’un seck yazısında hafta sonunda oynanan İnelgölspor maçına yer verilmedi. Uşakspor’un PFDK’ya sevkinde 2 ayrı hususa dikkat çekildi.

TFF AÇIKLADI

TFF Hukuk Müşavirliği’nin sevk yazısında şu ifadeler kullanıldı:

“UŞAK SPOR A.Ş. Kulübü’nün “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ve Antrenörlerin Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatı’nın 7. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.”

MADDE 46 – TALİMATLARA AYKIRI HAREKET

(1) Futbol ile ilgili mevzuat hükümlerini, TFF düzenlemelerini, futbol oyun kurallarını ihlal eden kişi veya kulüpler, bu hususta ayrı ceza hükmü bulunmadığı takdirde bu talimatta belirlenen disiplin cezaları ile cezalandırılır.

(2) TFF tarafından düzenlenen liglere ya da kupalara katılmayan kulüpler aksine bir düzenleme bulunmadığı sürece bir alt lige düşürme cezası ile cezalandırılır.

MADDE 7 – ANTRENÖRLERİN GÖREVLERİ ve ZORUNLU KADROLAR

(1) Profesyonel ve amatör takımları bulunan tüm kulüpler, EK-2’de bulunan tablolarda belirtilen sayılarda ve lisanslara sahip antrenörleri, futbol sezonu başından itibaren kadrolarında bulundurmak zorundadırlar.

(2) Profesyonel takımları bulunan kulüpler, zorunlu kadrolardan herhangi birinin boşalması halinde, iki hafta içerisinde boşalan kadroyu tamamlamak zorundadırlar.

(3) Profesyonel Kulüplerin tüm resmi müsabakaları zorunlu kadrolarda belirtilen kriterleri taşıyan bir teknik sorumlunun yönetiminde oynanır. Müsabakalarda yedek kulübesinde bulunan diğer kişiler takımı sevk ve idare edemezler.

(4) Profesyonel Kulüpler, bir sezon boyunca en fazla 2 hafta süresince yedek kulübesinde teknik sorumlu olmadan oynayabilirler. Teknik Sorumlunun cezalı veya tedbirli olması haricinde ya da geçerli bir mazereti olmaksızın 2 haftayı aşan sürede müsabakalarda yedek kulübesinde yer alamaması halinde, aynı zorunlu kriterlere sahip başka bir antrenörün müsabakalarda yedek kulübesinde yer alması zorunludur.

(5) Bu maddede belirtilen yükümlülüklerin ihlali halinde kulüplere Süper Lig için 250.000.- TL, 1. Lig için 125.000.-TL, 2. Lig için 100.000.-TL, 3. Lig için 75.000.-TL para cezası verilir. İhlalin tekerrürü halinde cezalar en az yarı oranında arttırılır.

PFDK'nın Uşakspor ile alakalı olarak vereceği kararlar bu talimatlar esas alınarak belirlenecek.