Uşakspor yeniden PFDK'ya sevk edildi!

TFF Hukuk Müşavirliği bu haftanın disiplin sevklerini açıkladı. Uşakspor bir haftalık aranın ardından yeniden PFDK’ya sevk edilen takımlar arasında yerini aldı.
Uşakspor yeniden PFDK'ya sevk edildi!

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Uşakspor bu sezon neredeyse her hafta PFDK’lık olmayı alışkanlık haline getirdi. Geçtiğimiz hafta PFDK’ya sevk edilen takımlar arasında yer almayan Uşakspor sadece bir haftalık aranın arından yeniden PFDK’ya sevk edilen takımlar arasında yer aldı. Uşakspor’un hafta sonunda oynadığı Karamanspor maçı nedeniyle bu sevk işleminin yapıldığı açıklandı.

TFF HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ AÇIKLADI

TFF Hukuk Müşavrliği her hafa Salı günü o haftanın maçlarından gelen hakem, temsilci ve gözlemci raporlarını değerlendirerek kulüpleri ve kişileri disipline sevk ediyor. Yapılan son değerlendirmeye göre Uşakspor – Karamanspor maçı nedeniyle Uşakspor’un PFDK’ya sevk edilmesine karar verildi.

Uşakspor’un PFDK’ya sevki şu ifadelerle açıklandı:

“UŞAK SPOR A.Ş. Kulübü’nün 18.02.2024 tarihinde oynanan UŞAK SPOR A.Ş.-KARAMAN FUTBOL KULÜBÜ TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki “talimatlara aykırı hareketleri” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi, 2023-2024 Sezonu TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü’nün 9/2 maddesi ve Sportif Ekipman Talimatı’nın 10/3 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.”

YİNE PARA CEZASI GÜNDEMDE

Bu sezon Uşakspor sık sık talimatlara aykırı hareketler nedeniyle PFDK’ya sevk edildi ve bu sevklerin neticesinde de çoğunlukla Uşakspor’a para cezaları verildi. Bu hafta da PFDK’nın Uşakspor’a para cezası vermesi en güçlü ihtimal olarak değerlendiriliyor. Uşakspor bu sezon saha olayları şeklinde bir olayın içerisinde yer almazken ekonomik imkansızlıklardan dolayı disiplin talimatlarına aykırı hareket edilmesinden hareketle disipline en çok sevk edilen ekip oldu.

Öte yandan Uşakspor bu hafta sonu deplasmanda Ispartaspor ile karşı karşıya gelecek.