Uşakspor PFDK'ya abone oldu! Yeni ceza geliyor!

Son dönemde PFDK tarafından iki defa para cezasına çarptırılan Uşakspor yine TFF Hukuk Müşavirliği tarafından PFDK’ya sevk edildi.
Uşakspor PFDK'ya abone oldu! Yeni ceza geliyor!

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta yer alan Uşakspor’un son dönemlerde başı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) ile belaya giriyor. Önce 14.000 TL para cezası verilen Uşakspor ardından da 75.000 TL para cezasına çarptırılmıştı. Şimdi ise Uşakspor için yeniden bir ceza daha gündeme geldi.

UŞAKSPOR’A YENİ CEZA VERİLECEK!

TFF Hukuk Müşavirliği bu haftanın PFDK sevklerini açıkladı. Hakemlerin ve temsilcilerin maç raporlarına göre yapılan PFDK sevkleri açıklandı. Uşakspor hafta sonunda oynana Kastamonuspor maçı için PFDK’ya sevk edildi.

NEDEN PFDK’YA SEVK YAPILDI?

Uşakspor’un PFDK’ya sevki ile alakalı olarak TFF Hukuk Müşavirliği tarafından şu açıklama yapıldı:

“UŞAK SPOR A.Ş. Kulübü’nün 19.11.2023 tarihinde oynanan UŞAK SPOR A.Ş.-GMG KASTAMONUSPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki “ talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ve Yayın Talimatı’nın 13/3 ve 13/4 maddeleri uyarınca PFDK'ya sevkine,

UŞAK SPOR A.Ş. Kulübü idarecisi RECEP YAZICI’ nın aynı müsabakadaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.”

UŞAKSPOR’A CEZA YAĞACAK

Uşakspor için açıklanan PFDK sevkinin gerekçeleri incelendiğinde Futbol Disiplin Talimatı ve Yayın Talimatı’nın ihlal edildiği görülüyor. Bunun yanında Uşakspor idarecisi Recep Yazıcı da PFDK’ya sevk edildi. PFDK buna göre hem Uşakspor’u hem de Recep Yazıcı’yı cezalandıracak.

PFDK bu hafta içerisinde Uşakspor dosyasını görüşecek karara bağlayacak. Büyük bir ihtimal ile Uşakspor yine para cezası ile karşılaşacak.