Uşakspor PFDK'ya abone oldu! TFF açıkladı, yine ceza geliyor!

TFF Hukuk Müşavirliği tarafından Uşakspor’un PFDK’ya sevk edildiği açıklandı.
Uşakspor PFDK'ya abone oldu! TFF açıkladı, yine ceza geliyor!

Türk futbolunda tam bir kaos ortamı yaşanırken TFF Hukuk Müşavirliği hafta sonunda oynanan maçlarla alakalı olarak disiplin sevklerini açıkladı. Maçların hakem, gözlemci ve temsilci raporlarının incelenmesinin ardından kulüpler ve kişilerin talimatlara aykırı hareket etmesi neticesinde cezalandırılmalarının görüşülmesi için Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevkleri yapıldı.

UŞAKSPOR PFDK'YA SEVK EDİLDİ!

TFF Hukuk Müşavirliği son haftalarda hiç ara vermeden TFF 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Uşakspor’un PFDK’ya sevk edilmesine karar veriyor. PFDK’da görüşülen Uşakspor dosyalarından da kulübe sürekli olarak ceza çıkıyor. Hafta sonunda Uşakspor’un deplasmanda oynadığı Menemen Belediye maçı nedeniyle Uşak temsilcisi yine PFDK’ya sev edildi.

AÇIKLAMA YAPILDI

TFF Hukuk Müşavirliği tarafından Uşakspor hakkındaki sevk kararına dair şu ifadeler kullanıldı:

“UŞAK SPOR A.Ş. Kulübü’nün 10.12.2023 tarihinde oynanan MENEMEN FUTBOL KULÜBÜ-UŞAK SPOR A.Ş. TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Sağlık Ekiplerinin Yapılanmaları ve İşleyişleri Talimatı’nın 5/d maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.”

AYNI İHLALDEN YİNE CEZA VERİLMİŞTİ

Uşakspor daha önce Iğdırspor maçında da aynı madde ile PFDK’ya sevk edilmiş ve para cezasına çarptırılmıştı. PFDK tarafından Uşakspor’a Iğdırspor maçında yedek kulübesinde doktor ile lisanslı bir fizyoterapist veya masör bulundurulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 28.000 TL para cezası verilmişti. Eğer yine ceza verilirse Uşakspor en az 28.000 TL para cezası ile karşılaşacak.

PFDK’nın Uşakspor dosyasını Perşembe günü görüşecek karara bağlaması bekleniyor. Uşakspor hakkında PFDEK’dan yine ceza kararı çıkarsa bu sezon alınan 7. ceza olacak. Daha önce 6 defa PFDK’ya sevk edilen Uşakspor 6 defa para cezası ve 1 defa da uyarı cezası almıştı.