Uşak Üniversite'sinde Uluslararası Futbol Turnuvasını Türkiye takımı kazandı

Farklı pek çok ülke vatandaşının eğitim gördüğü Uşak Üniversitesi'nde 9 takımla Futbol Turnuvası düzenlendi.
Uşak Üniversite'sinde Uluslararası Futbol Turnuvasını Türkiye takımı kazandı

Türkiye'nin en güçlü üniversiteleri arasına adını yazdırmayı başaran ve bu sayede yabancı öğrencilerin de ilgisini çeken Uşak Üniversitesi'nde Mısırlı Öğrenciler Topluluğu tarafından futbol turnuvası düzenlendi. Toplam 9 ülkeden 9 takımın katıldığı turnuvayı Türkiye takımı kazandı.

Uşak Üniversitesinde eğitim gören uluslararası öğrencilerin hem birbiriyle hem de diğer öğrencilerle kaynaşması için Mısırlı Öğrenciler Topluluğu tarafından organize edilen Uluslararası Futbol Turnuvasına 9 takım katıldı. Turnuvada yaşanan rekabet nefes keserken takımların kıran kırana geçen mücadelesinin ardından birinci olan Türkiye takımının mutluluğu uzun süre alkışlandı.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ FUTBOL TURNUVASINI TÜRKİYE TAKIMI KAZANDI

Uşak Üniversitesinde Mısırlı Öğrenciler Topluluğu tarafından Uluslararası Futbol Turnuvası düzenlendi. 9 farklı takımın kıyasıya mücadele ettiği turnuvanın kazananı Türkiye takımı oldu. Uşak Üniversitesinde eğitim gören uluslararası öğrencilerin hem birbiriyle hem de diğer öğrencilerle kaynaşması için Mısırlı Öğrenciler Topluluğu tarafından organize edilen Uluslararası Futbol Turnuvasına 9 takım katıldı. Çekişmeli geçen turnuva renkli görüntülere de sahne oldu.

futbol-1.jpg

Eleme usulü ile ilerleyen turnuvanın final maçı Türkiye - Suriye takımları arasında oldu. Final maçı Türkmenistanlı öğrencilerin kendi kültürlerine özgü dans gösterisiyle başladı.

futbol-2.jpg

İzleyicilerin yoğun ilgili gösterdiği maçın kazananı Türkiye takımına kupayı Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş verdi. İkinci olan Suriye takımına ise kupalarını Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Akif Afyon verdi. Sporun birleştirici özelliğinin altını çizen Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Bize güzel bir mücadele izlettikleri için iki takımada teşekkür ediyorum.

futbol-3.jpg

Spor birlikte mücadele etmeyi, birlikte başarmayı öğretiyor bizlere. Bu yüzden bu maçı iki takımda kazandı. Birlikte mücadele edip takım olmayı başardılar. Her iki takımı da kutluyorum.” dedi.

Turnuvada dereceye giren takımlara ödülleri verilirken turnuvanın gerçek amacı olan öğrencileri kaynaştırma hedefi ise ortaya çıkan görüntülerle takdir topladı. Uşak Üniversitesi söz konusu turnuvanın geleneksel hale getirilebileceğini ifade etti.