Türkiye Almanya 2024 vizesini kaptı! Letonya'ya Konya'da farklı tarife!

Türkiye A Milli Futbol Takımı Konya’da oynanan maçta Letonya’yı 4-0 mağlup ederek UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılma hakkını elde etti.
Türkiye Almanya 2024 vizesini kaptı! Letonya'ya Konya'da farklı tarife!

Türkiye A Milli Futbol Takımı çok kritik bir galibiyet ile tarihi bir başarıya ulaştı. UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) turnuvasında yer almak için grup mücadelesi yapan Türkiye, Letonya’yı farklı mağlup ederek finallere gidiş vizesini kaptı. Konya’da oynanan karşılaşmayı Türkiye 4-0 kazandı. Bu sonuç ile yaz aylarında Almanya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye de yer alacak.

MONTELLA FARKINI HSSETTİRDİ!

Türkiye için kritik bir final maçı olan Letonya mücadelesinde Teknik Direktör Vincenzo Montella sürpriz bir değişiklik ile başladı. Hırvatistan maçının kazanan kadrosundan İrfan Can yerine Yunus Akgün’ü sahaya süren başarılı teknik adam bu kritik müdahalesi ile farklı galibiyetin mimarı oldu. Letonya’ya özel bir kadro çıkarak İtalyan teknik adam sahadan farklı galibiyet ile yarılmayı bildi.

TÜRKİYE GOL OLUP YAĞDI

Türkiye’ye Letonya karşısında 3 puanı getiren gollerin perdesini 58. dakikada Yunus Akgün açtı. Maçın 83. ve 90+2. dakikasında ise sahneye Cenk Tosun çıktı ve 2 gol kaydetti. Kerem Aktürkoğlu ise maçın 87. dakikada kaydettiği golle Türkiye’nin zaferinde pay sahibi oldu.

EYRO 2024 VİZESİ ALINDI

Grupta diğer maçta ise Galler, Hurvatistan’ı 2-1 mağlup etti. Bu sonuç ile Türkiye maç fazlasıyla grupta 16 puan ile liderliğini sürdürdü. Galler’in ve Hırvatistan’ın puanları ise 10 oldu. Türkiye bu sonuçlarla EURO 2024’e katılım hakkını kazanarak Almanya’da oynanacak olan finallerde ismini yazdıran ülkeler arasına girdi.

Türkiye bu 2024’ün yaz aylarında oynanacak olan Almanya 2024 Avrupa Şampiyonası’nda yer alacak. Türkiye’nin Almanya’daki büyük taraftar desteği düşünülünce oldukça renkli bir turnuva Türk futbolseverleri bekliyor.

Öte yandan Montella Teknik Direktör olarak çıktığı Hırvatistan ve Letonya maçlarında oldukça başarılı bir görüntü ortaya koydu. Bu maçlarda Türkiye 5 gol atarken kalesinde hiç gol görmedi.