Türk futbolunda yeni kaos! İstanbulspor yönetimi Trabzonspor maçında takımı sahadan çekti!

Türk futbolunda kazan kaynamaya devam ediyor. Hakem hatalarına kulüpler isyan ederken İstanbulspor – Trabzonspor maçında İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu takımını sahadan çekti.
Türk futbolunda yeni kaos! İstanbulspor yönetimi Trabzonspor maçında takımı sahadan çekti!

Türk futbolunda sular durulmuyor. Ankaragücü – Çaykur Rizespor maçında Ankaragücü Başkanı Faruk Koca maçın hakemi Halil Umur Meler’e saldırmıştı. Bunun üzerine hakemler maçlara çıkmama kararı almış ve kamuoyu da buna hak vermişti. Sonrasında ikna edilen hakemler maçlara çıkma kararı alırken Trendyol Süper Lig maçları bugün yeniden başladı.

İSTANBULSPOR SAHADAN ÇEKİLDİ

İstanbulspor ile Trabzonspor bu akşam İstanbul Necmi Kadıoğlu Stadyumu’nda karşı karşıya geldiler. Maç 1-1 devam ederken karşılaşmanın 68. dakikasında Trabzonspor Onauchu ile bulduğu gol ile öne geçti.

Trabzonspor’un attığı ikinci golün öncesinde Trabzonsporlu futbolcunun İstanbulsporlu futbolcuya faul yaptığı gerekçesi ile yoğun itirazlar oldu. Hakem Ali Şansalan bunun üzerine VAR’a giderek pozisyonu inceledi ve kararını değiştirmeyerek golün geçerli olduğuna karar verdi.

Yaşanan bu olayın üzerinden çok geçmeden İstanbulspor yönetimi saha kenarına kadar gelerek takımlarını sahadan çektiler. İstanbulspor yönetimin bu kararı ile sahadan ayrılıp soyunma odasına gitti. Herhangi bir taşkınlık olmadan hakem kararlarını bu şekilde protesto eden İstanbulspor şimdi TFF’yi de zora soktu.

İSTANBULSPOR HAKKINDA NE KARAR VERİLECEK?

İstanbulspor – Trabzonspor maçında sahadan çekilen ev sahibi takım için futbol disiplin talimatları uygulanacak. Öncelikle bu maçtan 3-0 hükmen mağlup olmuş sayılacak olan İstanbulspor’a bir de 3 puan silme cezası verilecek. Maç oynanırken saha kenarına gelen İstanbulspor yönetimi ise ayrıca cezalandırılacaklar.

TFF BAŞKANI ZOR DURUMDA

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin istifası bir süredir kulüplerin çoğunluğu tarafından isteniyordu. İstanbulspor’un sahadan çekilmesi ile beraber futbolda bir kriz daha çıktı. Bu durumda Mehmet Büyükekşinin üzerindeki istifa baskısı çok daha fazla artacak. Sürpriz bir istifa kararının çıkması ihtimaller dahilinde bulunuyor.