TFF Uşakspor'u PFDK'ya sevk etti!

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta yer alan Uşakspor’un PFDK’ya sevk edildiği bildirildi. TFF tarafından Uşakspor’a ceza mı verilecek?
TFF Uşakspor'u PFDK'ya sevk etti!

TFF 2. Lig kırmızı Grup’ta mücadele eden ve bu ligde Uşak’ı temsil eden Uşakspor için TFF’nin ceza uygulaması yapacağı bildirildi. Hafta sonunda Uşakspor’un ev sahipliğinde yapılan Uşakspor – Fethiyespor maçından dolayı Uşakspor’un Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildiği açıklandı.

TFF AÇIKLAMA YAPTI!

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği tarafından yapılan sevk işlemi TFF’nin resmi internet sitesi tarafından açıklandı. Bu sev işlemine dair yer alan kararda şu ifadelere yer verildi:

“UŞAK SPOR A.Ş. Kulübü’nün 05.11.2023 tarihinde oynanan UŞAK SPOR A.Ş.-FETHİYESPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ve 2023-2024 Sezonu TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü’nün 9/7 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir..”

PFDK KARAR VERECEK!

PFDK tarafından yapılacak olan ilk toplantıda Uşakspor dosyası da karara bağlanacak. Uşakspor için yapılan sevki görüşecek olan PFDK’da kurul üyeleri ceza verilip verilmeyeceğine karar verecek. Bu cezanın para cezası olabileceği bildirilirken miktarını PFDK belirleyecek. Ayrıca PFDK’nın cezaya gerek olmadığına dair karar da verme hakkı bulunuyor.

İTİRAZ YOLU AÇIK OLACAK!

PFDK’nın Uşakspor’a ceza vermesi durumunda Uşakspor yönetiminin karşısında iki seçenek olacak. Cezanın kabul edilmesi ilk seçenek olacak. İkinci seçenek ise bu cezaya itiraz etmek olacak. Bunun için Uşakspor’un Tahkim Kurulu’na başvurması gerekecek. Yasal süre içerisinde yapılacak başvuruyu görüşecek olan Tahkim Kurulu bir karara varacak. Bu karar tartışılmaz olacak ve herhangi bir şekilde değiştirilemeyecek.