TFF sevk etmişti! PFDK'dan Uşakspor'a ceza!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) bugün Uşakspor dosyasını görüşerek kararını verdi.
TFF sevk etmişti! PFDK'dan Uşakspor'a ceza!

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcilerinden Uşakspor geçtiğimiz hafta sonu oynanan Iğdırspor maçı nedeniyle TFF Hukuk Müşavirliği tarafından PFDK’ya sevk edilmişti. Uşakspor ile alakalı olarak yapılan sevk bugün PFDK tarafından görüşülerek karara bağlandı. Karar TFF’nin resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuna ilan edildi. PFDK’dan Uşakspor’a yeni bir ceza daha geldi.

UŞAKSPOR PARA CEZASI ALDI!

Uşakspor hakkında PFDK’nın açıklamış olduğu ceza belli oldu. Cezadan çok cezanın gerekçesi dikkat çekerken profesyonel bir futbol kulübünün yapmaması gereken şekilde talimatlara aykırı davranıldığı net bir şekilde görülüyor. Uşakspor yedek kulübesinde doktor ile lisanslı bir fizyoterapist veya masör bulundurmadığı için cezalandırıldı. Bu ihmal Uşakspor’un 28.000 TL para cezası almasına neden oldu.

PFDK tarafından Uşakspor’un cezası şu ifadelerle açıklandı:

“UŞAK SPOR A.Ş.’nin, 26.11.2023 tarihinde oynanan ALAGÖZ HOLDİNG IĞDIR FUTBOL KULÜBÜ–UŞAK SPOR A.Ş. TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, yedek kulübesinde doktor ile lisanslı bir fizyoterapist veya masör bulundurulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 28.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”

Uşakspor bu karar ile beraber TFF’ye 28.000 TL tutarında ceza ödemek zorunda kalacak. Tahkim yolu açık olsa da oradan bu kararın değişmesine bir ihtimal verilmiyor. Uşakspor bu sezon ayrıca PFDK’dan 14.000 TL ve 75.000 TL olmak üzere iki para cezası daha almıştı.

Öte yandan PFDK’nın verdiği cezanın çok basit bir gerekçeye dayanması eleştiri oklarını Uşakspor’a çevirdi. Futbol disiplin talimatına göre ceza alınması kesin olan bir duruma müdahale edilememesi büyük eksiklik olarak görülüyor.