TFF açıkladı! Uşakspor PFDK'ya sevk edildi!

TFF Hukuk Müşavirliği tarafından bir açıklama yapılarak Uşakspor’un PFDK’ya sevk edildiği bildirildi.
TFF açıkladı! Uşakspor PFDK'ya sevk edildi!

Hafta sonunda oynanan maçlara ilişkin TFF Hukuk Müşavirliği tarafından disiplin sevkleri yapıldı. Hakem ve gözlemci raporlarının esas alınmasıyla yapılan bu sevkler ile talimatlara ve kurallara aykırı hareket eden kulüpler ile kişilerin dosyaları Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) gönderiliyor. PFDK da bu dosyaları görüşerek karara bağlıyor ve cezalandırmaları yapıyor.

UŞAKSPOR'A PFDK SEVKİ!

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta yer alan Uşakspor hafta sonunda oynanan ve sahadan 1-0 mağlubiyetle ayrıldığı Somaspor maçı nedeniyle PFDK’ya sevk edildi. Uşakspor kulüp olarak PFDK’ya sevk edilirken Uşakspor idarecisi Osman Damar’ın da PFDK’ya sevk edildiği bildirildi.

Uşakspor’un PFDK’ya sevk gerekçesi olarak Somaspor maçında tribünlere usulsüz seyirci alınması olarak açıklanırken kulüp idarecisi Osman Damar ise sportmenliğe aykırı hareketten dolayı PFDK’ya gönderildi.

TFF'DEN AÇIKLAMA!

TFF Hukuk Müşavirliği bu sevkleri şu açıklama ile duyurdu:

“UŞAK SPOR A.Ş. Kulübü’nün 03.12.2023 tarihinde oynanan UŞAK SPOR A.Ş.-SOMASPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasındaki “usulsüz seyirci alınması” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

UŞAK SPOR A.Ş. Kulübü idarecisi OSMAN DAMAR’ın aynı müsabakadaki “sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyleFutbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 04.12.2023 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.”

Öte yandan yapılan bu sevk bu sezon Uşakspor’un beşinci defa PFDK’ya sevki oldu. Bundan önce yapılan 3 sevk nedeniyle para cezası ve 1 sevk nedeniyle de ihtar cezası alan Uşakspor’un bu hafta alacağı cezayı PFDK dosyayı görüştükten sonra kararlaştırılacak. Uşakspor’un cezasının bu hafta Perşembe günü PFDK tarafından ilan edilmesi bekleniyor.