PFDK'ya sevk edilen Uşakspor'a verilen ceza belli oldu!

TFF Hukuk Müşavirliği tarafından PFDK’ya sevki yapılan Uşakspor’un cezası belli oldu. Uşakspor bu sezon PFDK tarafından 5. defa cezalandırıldı.
PFDK'ya sevk edilen Uşakspor'a verilen ceza belli oldu!

TFF Hukuk Müşavirliği geçtiğimiz hafta sonunda oynanan maçlardan dolayı talimatlara aykırı hareket eden kulüpleri cezalandırılmak üzere PFDK’ya sevk etmişti. Bu kulüpler arasında TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Uşakspor da yer aldı.

PFDK UŞAKSPOR DOSYASINI KARARA BAĞLADI

PFDK bugün yapılan görüşmede Uşakspor’un dosyasını da görüşerek karara bağladı. Alınan karar TFF’nin resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu. Buna göre Somaspor maçında rakip takım taraftarlarına yasal sınırın üzerinden maç bileti sattığı gerekçesi ile Uşakspor’a 24.000 TL para cezası verildi.

Somaspor maçında Uşakspor’un görevlisi olan Osman Damar’ın maçın hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle de 1 maç soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 9.000 TL para cezası verildiği bildirildi.

PFDK’DAN AÇIKLAMA YAPILDI!

PFDK tarafından Uşakspor’un cezası şu ifadelerle açıklandı:

“UŞAK SPOR A.Ş.’nin, 03.12.2023 tarihinde oynanan UŞAK SPOR A.Ş.-SOMASPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, rakip kulüp seyircisine kendi seyircisine uyguladığı en düşük bilet fiyatının %30’undan fazla fiyat uygulanarak satılmasından dolayı FDT’nin 49/2. maddesi uyarınca ve FDT’nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 24.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada UŞAK SPOR A.Ş. görevlisi OSMAN DAMAR’ın, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 9.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta tarihinin en kötü sezonlarından birisini geçiren ve küme düşme korkusunu şiddetli bir şekilde hissetmeye başlayan Uşakspor’un son haftalarda başı PFDK ile sık sık belaya giriyor. Ardı ardına PFDK’lık olan Uşak temsilcisine 4 defa para cezası, 1 defa de uyarı cezası verildi.