PFDK'dan Uşakspor'a 28.000 TL para cezası!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından bir açıklama yapılarak Uşakspor’a ceza verildiği ilan edildi.
PFDK'dan Uşakspor'a 28.000 TL para cezası!

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Uşak temsilcisi Uşakspor’un geçtiğimiz hafta sonunda deplasmanda oynadığı Menemen Futbol Kulübü maçı nedeniyle PFDK’dan ceza aldığı açıklandı. Uşakspor’un bu maçta talimatlara aykırı olarak hareket ettiği gerekçesi ile cezalandırıldığı bildirildi.

PFDK BUGÜN UŞAKSPOR DOSYASINI KARARA BAĞLADI

TFF Hukuk Müşavirliği tarafından Salı günü PFDK’ya sevki yapılan Uşakspor’un dosyası bugün görüşüldü. PFDK’nın raporlara ve savunmaya göre takdir ettiği karar para cezası oldu. Uşakspor aynı gerekçe ile Iğdırspor maçında da cezalandırılmıştı. O cezanın miktarı aynı şekilde uygulanırken Uşakspor yine beklendiği gibi 28.000 TL para cezası aldı.

PFDK tarafından Uşakspor’a verilen ceza için şu açıklama yapıldı:

“UŞAK SPOR A.Ş.’nin, 10.12.2023 tarihinde oynanan MENEMEN FUTBOL KULÜBÜ-UŞAK SPOR A.Ş. TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, yedek kulübesinde doktor bulundurulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 28.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”

SON İKİ DEPLASMAN MAÇINDA DA CEZA ALINDI

Uşakspor son oynanan maçta yedek kulübesinde doktor bulundurmadığı için talimatlara aykırı hareket gerekçesi ile 28.000 TL para cezası ödemek zorunda kalacak. Uşakspor yedek kulübesinde doktor bulundurmadığı her maç bu ceza ile karşılaşacak. Bu kuraldan bu sezon 2 defa ceza alan Uşakspor’un her iki cezayı da deplasman maçlarında alması dikkatlerden kaçmadı.

TFF 2 Lig Kırmızı Grup’ta liglerin ertelenmesinden dolayı bu hafta sonu maç oynanmayacak. Uşakspor’un lig mücadelesi önümüzdeki hafta Salı günü oynanacak Denizlispor maçı ile devam edecek. Uşakspor gelecek hafta Salı günü Denizlispr’u konuk ettikten sonra Cumartesi günü Sarıyer’e konuk olup ilk devreyi kapatacak.