PFDK Uşakspor'un cezasını kesti!

TFF Hukuk Müşavirliği tarafından geçtiğimiz günlerde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilen Uşakspor’un cezası belli oldu.
PFDK Uşakspor'un cezasını kesti!

TFF Hukuk Müşavirliği tarafından geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapılmış ve geçtiğimiz hafta oynanan maçlarla alakalı olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevkler açıklanmıştı. Bu sevkler içerisinde çok sayıda takım ve kişi bulunuyordu. Bu takımlar arasında TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Uşakspor da yer aldı.

PFDK KARARINI AÇIKLADI!

Geçtiğimiz hafta sonunda İnegölspor ile deplasmanda karşılaşan Uşakspor bu maç ile alakalı olarak TFF Hukuk Müşavirliği’nin kararı gereği PFDK’ya sevk edildi. PFDK bugün yapılan bu sev ile alakalı olarak görüşmesini yaparak kararını açıkladı.

PFDK’nın TFF’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan kararı ile Uşakspor’a 75.000 TL para cezası verildi. Bu para cezasının Uşakspor’un Antrenörlerin Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatı’na aykırı olarak hareket etmesinden dolayı verildiği belirtildi.

PFDK’nın Uşakspor ile alakalı olarak yapmış olduğu karar açıklamasında şu ifade kullanıldı:

“ UŞAK SPOR A.Ş.’nin, Antrenörlerin Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatı’nın 7/1. maddesine aykırı eylemi nedeniyle aynı talimatın 7/5. maddesi uyarınca ve FDT’nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 75.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”

TOPLAM 89.000 TL OLDU!

PFDK tarafından geçtiğimiz hafta da Uşakspor’a 14.000 TL tutarında para cezası verilmişti. Böylece kısa bir süre içerisinde Uşakspor toplam 89.000 TL para cezasına çarptırıldı. Ekonomik olarak zor durumda olduğu bilinen Uşakspor’a verilen bu iki cezanın faturası oldukça ağır oldu.

CEZA KATLANIR

Uşakspor’un antrenörlerle alakalı olarak yapmış olduğu ihlalin devam etmesi halinde verilen bu ceza katlanarak artacak. Bunun için Uşakspor yönetiminin acilen önlemini alması gerekiyor.