PFDK, Uşakspor kararını açıkladı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) bugün Uşakspor hakkındaki kararını açıkladı.
PFDK, Uşakspor kararını açıkladı!

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ekiplerden olan Uşakspor geçtiğimiz günlerde TFF Hukuk Müşavirliği tarafından PRFK’ya sevk edilmişti. Uşakspor’un talimatlara aykırı hareketler gerekçesi ile yapılan bu sevk ile alakalı olarak PFDK yapılan son toplantıda karar alıp bu kararı da açıkladı.

UŞAKSPOR’A İHTAR CEZASI!

Uşakspor hafta sonunda oynanan Kastamonuspor maçında talimatlara aykırı hareketten dolayı cezalandırılması amacıyla PFDK’ya gönderildi. Ayrıca Uşakspor idarecisi Recep yazıcı da benzer bir gerekçe ile PFDK’ya sevk edildi. PFDK bir bütün halinde Uşakspor dosyasını görüşerek karara bağladı. Uşakspor hem külüp ihtar cezası alırken idareci Recep Yazıcı’ya da ayrıca bir ihtar cezası verildi. Ceza gerekçesi olan uygulamanın devam etmesi durumunda Uşakspor’a bundan sonra ihtar değil para cezası verilebilecek.

PFDK’dan Uşakspor hakkında şu açıklama yapıldı:

“UŞAK SPOR A.Ş.’nin, 19.11.2023 tarihinde oynanan UŞAK SPOR A.Ş.-GMG KASTAMONUSPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, müsabaka sonrası flaş röportaj alanı dışında ve yayıncı kuruluş görevlileri haricindeki kişilere röportaj verilmesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada UŞAK SPOR A.Ş. idarecisi RECEP YAZICI’nın, müsabaka sonrasında akredite edilmediği alanda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”

Uşakspor bu ceza ile beraber para cezasından kurtulmuş oldu. Son iki haftadır Uşakspor sürekli olarak PFDK’lık oluyor. Önce 14.000 TL para cezasına çarptırılan Uşakspor daha sonra da 75.000 TL para cezası ile karşılaşmıştı. Ekonomik olarak çok da parlak bir durumda olmayan Uşakspor’un bu cezaları gerektiren fiiller konusunda daha dikkatli olması gerektiği uyarıları spor kamuoyunda yer almaya başladı.