Manisa Kula'ya yarış pisti yapılıyor

Manisalı hız tutkunları ve yarış severleri sevindirecek haber açıklandı. Milli sporcular pist tamamlandığında Kula'da antrenman yapma imkanı elde edecekler.
Manisa Kula'ya yarış pisti yapılıyor

Manisa Kula'da yapımına başlanan yarış pistinin son durumu hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplam uzunluğunun 2,5 km olacağı açıklanan pist tamamlandığından milli sporcularımızın antremanlarına da ev sahipliği yapacak.

Özel bir şirketin işleteciği yarış pisti Kula Söğütçayı mevkiisinde yapılmaya başlanmış, 16 viraja sahip olacak 2,5 km uzunluğundoaki pistin 12 metre genişliğe sahip olacağı açıklanmıştı. İstanbul Park'a oranla daha kısa olan pistte ilk asfalt katmanı atıldı.

MANİSA KULA PİSTİNDE SON DURUM NE?

Manisa'nın Kula ilçesinde toplamda 2,5 kilometre uzunluğunda olan yarış pistinin yapımı devam ediyor. Pist tamamlandığında, milli sporcuların Kula'da antrenman yapma imkanı bulacağı ve uluslararası organizasyonların da yapılacağı öğrenildi.

kula-2.jpg

Özel bir şirket tarafından hayata geçirilmesi planlanan ve geçen yıl ekim ayında yapımına başlanan yarış pisti, Kula ilçesinde Söğütçayı olarak bilinen mevkii de konumlandırıldı. Toplamda 2 buçuk kilometre uzunluğundaki pist, çoğu yüksek hızlı olmak üzere 16 virajdan oluşurken, genişliğinin 12 metre olması planlanıyor.

kula-3.jpg

Yapılan yeni pistin 5,3 kilometre uzunluğunda olan İstanbul Park’a kıyasla daha kısa olması bekleniyor. Kula’daki pistin ana düzlüğü 440 metre iken, İstanbul Park 655 metre uzunluğunda. Pistin ilk asfalt katmanı atıldı.

Pistte ilk asfalt katmanı serimi heyecan yaratırken piste atılan asfaltın İstanbul Park kalitesine sahip olması büyük heyecan yarattı. Pistte inşaat çalışmaları tüm hızı ile devam ederken pistin bu sene kullanıma hazır hale getirilmesi amaçlanıyor.