İzmir Menemen’de 38. Ulukent Yağlı Güreşleri nefes kesti

İzmir Menemen’de 38’incisi düzenlenen Ulukent Yağlı Güreşleri büyük ilgi topladı. Toplamda 350 güreşçinin katılmış olduğu müsabakada kazanan isim Mustafa Batu oldu. Batu’ya ödülü Menemen Belediye Başkanı aydın Pehlivan verdi.
İzmir Menemen’de 38. Ulukent Yağlı Güreşleri nefes kesti

Menemen Belediyesi’nin bu yıl 38. defa düzenlemiş olduğu Ulukent Yağlı Güreşleri’nin adresi Ulukent Futbol Sahası oldu. Toplam da 350 pehlivanın katıldığı güreş büyük beğeni topladı.

Selamlama sonrasında kura çekimi yapıldı. Başpehlivanlar Türk bayrakları ile alanı gezerken, Menemen Belediyesi Halk Oyunları ekibinin zeybek gösterisi izleyenleri büyüledi.

aw154708-02.jpg

ÖNCE SELAMLAMA YAPILDI

Menemen Belediyesi tarafından 38. kez düzenlenen Ulukent Yağlı Güreşleri, Ulukent Futbol Sahası’nda gerçekleştirildi. Ünü ülke sınırlarını aşmış başpehlivanların da olduğu toplam 350 pehlivanın katıldığı güreşler için Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren alanı doldurdu. Cazgırların manileri, davul-zurna ekibinin ezgileri ile sahaya giren Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, vatandaşları altın kemer sahibi son başpehlivan Ali Gürbüz ile birlikte selamladı.

ÇOK SAYIDA VATANDAŞ KATILIM SAĞLADI

Selamlama sonrasında başpehlivanlar için kura çekimi gerçekleştirildi. Kura çekimi sonrasında başpehlivanlar ellerinde dev Türk bayrağı ile alanı gezdi. Ardından da Menemen Belediyesi Halk Oyunları ekibinin zeybek gösterisi, izleyenlerden bir kez daha tam not aldı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen güreşlere; siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

aw154708-06.jpg

PEHLİVANLARA BAŞARILAR DİLENDİ

Kura çekimi sonrasında pehlivanlara başlarılar dileyen Başkan Pehlivan, “Anadolu ve Türk kültürümüzün önemli mihenk taşlarından biri olan yağlı güreş; sadece bir ata sporu değil, aynı zamanda karakterin, azmin ve cesaretin sınavıdır. Pehlivanlık da yine cesaretin, azmin, sabrın ve çalışkanlığın bir göstergesidir. Menemen belediyesi olarak bizler de, pehlivanların bu özelliğinden ilham aldık. Daha önce olduğu gibi bugün de ata sporlarımıza sahip çıkmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Mücadele sonucunda son olarak finalde Mustafa Batu ve Ertuğrul Dağdeviren karşı karşıya kaldı. Batu galip gelerek şampiyon oldu.