Hakem dövdüğü için tutuklanan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca istifa etti!

Ankaragücü – Çaykur Rizespor maçı sonrasında saha içine kadar girerek maçın hakemi Halil Umut Meler’e saldırdığı için tutuklanan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Hakem dövdüğü için tutuklanan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca istifa etti!

Türkiye’de gündemin ana maddesi dün akşamdan itibaren Ankaragücü – Çaykur Rizespor maçının sonrasında yaşanan olaylar oldu. Maçın bitimi ile beraber sahaya giren Ankaragücü Başkanı Faruk Kaca, hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı. Aldığı darbe ile yere düşen Halil Umut Meler’e Faruk Koca’nın yanındakiler de tekmelediler. Yaşanan bu elim olay çok büyük bir tepki çekerken savcılık makamı harekete geçti ve sorumlular hakkında işlem yaptı. Bu adli işlem neticesinde Ankaragücü Başkanı Faruk Koca yen yanındakiler tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

İSTİFASINI AÇIKLADI!

Tutuklanan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca bu kararın ardında bir açıklama yaptı ve önce özür diledi sonrasında ise görevinden istifa etti. Faruk Koca açıklamasında, “Dün akşam Çaykur Rizespor ile oynadığımız müsabaka sonrası maçı yöneten hakem Halil Umut Meler'e karşı sergilediğim tavır nedeniyle başta Sayın Meler ve ailesi olmak üzere; Türk hakem camiasından, spor kamuoyundan ve milletimizden özür diliyorum. Ankaragücü kulübüne, Ankaragücü taraftarlarına, içinde bulunduğum camiaya ve aileme daha fazla zarar gelmemesi için an itibariyle MKE Ankaragücü Başkanlığından istifa ettiğimi de kamuoyuna duyurmak isterim.” ifadelerini kullandı.

ANKARAGÜCÜ YENİ BAŞKAN SEÇECEK

Faruk Koca’nın istifası ile beraber Ankaragücü’nde yeni bir başkan seçilecek. Yeni göreve gelecek olan ekibi ise oldukça zor şartlar bekliyor olacak. Yaşanan skandal nedeniyle hem hakemlerin hem TFF’nin hem de kamuoyunun tepkisini çeken Ankaragücü’nün bu imajını düzeltmesi uzun yıllar alabilir.

Öte yandan hakemlerin tepkisi nedeniyle liglere ara verilmesi kararının ne zamana kadar süreceğine dair tartışmalar devam ediyor. Ara verilmesinin doğru olmadığını savunanlar da bulunurken TFF’nin devre arasını öne çekerek bu kriz sürecini tamamlanmasını planladığı iddia ediliyor.