Fenerbahçe Galatasaray maçında son dakika! Suudi Arabistan'dan skandal karar

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Süper Kupa Maçı bugün saat 20.45'te Suudi Arabistan'da oynanacaktı. Ancak Maç öncesinde takımlarımızın Atatürk posteri ile çıkmaları ve İstiklal Marşı okunmasına karşı çıkıldı. Peki, Galatasaray ve Fenerbahçe maçı iptal mi?
Fenerbahçe Galatasaray maçında son dakika! Suudi Arabistan'dan skandal karar

Tüm Türkiye bugün Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanması beklenen Süper Kupa maçında Suudi Arabistan’dan flaş karar geldi. Ali Koç ve Dursun Özbek, Atatürk ile ilgili pazarlığı kabul etmeyeceğinin altını çizdi.

TOPLANTI YAPILDI

Süper Kupa maçından önce Atatürk ile ilgili toplantı yapıldı. Kulüplerden gelen peş peşe açıklamalardan sonra Suudi Arabistan’da taraflar toplantı. Atatürk ile ilgili pankart ve tişörtlere onay çıkmazken, Suudi Arabistan’ın soyunma odalarına polis koyduğu öğrenildi.

POLİSLERİN YERLEŞTİRİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

TRT Spor’un aktardığı habere göre Süper Kupa Finali’nin oynanmama ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi. Öte yandan Suudi Arabistan takımlarımızın soyunma odalarına polis yerleştirdi. Sebebinin ise Atatürk tişörtleri ve posterleri ile sahaya çıkması durumunda müdahale edildiği öğrenildi.

Yaşanan bu gelişmelerden sonra Galatasaray yönetimi futbolcularına maça çıkılmayacağını tebliğ etti. Galatasaray’ın İstanbul’a dönüşe geçeceği iddia edildi. Yaşanan bu gelişmelerden sonra henüz TFF’den herhangi bir açıklama gelmedi.

NE OLMUŞTU?

Fenerbahçe ve Galatasaray bugün Süper Kupa maçını bekliyordu. Saat 20.45’te oynanması beklenen maçta İstiklal Marşı’mızın okunmaması ve Atatürk tişörtleri ile pankartlara izin verilmemesi durumunda maça çıkılmayacağı TFF’ye iletildi. İki takımın bu kararına Suudi Arabistan’dan onay gelmedi.

Yönetim ve takımlar arasında görüşmeler devam ederken, Fenerbahçe ve Galatasaraylı futbolcuların otelden çıkıp sahaya gelmediği öğrenildi. Galatasaraylı futbolculara Süper Kupa finalinin oynanmayacağı tebliğ edilirken, kulüplerin dönüş için hazırlandığı belirtildi. Maçın İstanbul'da oynanacağı öngörülüyor.

Öte yandan sosyal medyada bazı kullanıcıları üzerinde Atatürk forması olması sebebiyle stada alınmadıklarını iddia ediyor..