Ertelenen süper lig maçları ne zaman başlayacak açıklandı

Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçında çıkan olaylar nedeniyle ertelenen süper ligde maçlar ne zaman başlayacak açıklandı.
Ertelenen süper lig maçları ne zaman başlayacak açıklandı

Pazartesi akşamı Ankaragücü evinde Çaykur Rizespor maçını konuk etmiş, Eryaman Stadyumu'nda başlayan maçta son dakikalara kadar ev sahibi takım maçı önde götürmeyi başarmıştı. Maçta ara ara yükselen tansiyon uzatma dakikalarında maçın bitmesine dakikalar kala konuk ekibin bulduğu golün ardından tavan yaparken bitiş düdüğünün çalmasıyla tepkiler yağmıştı.

Maçın bitiş düdüğü çalar çalmaz Ankaragücü kulüp başkanı sahaya inerek maçın orta hakemi Halil Umut Meler'in yanına gitmiş ve beklenmedik bir şekilde hakeme yumruk atmıştı. Hakemin yere düşmesinin ardından başka kişiler tarafından hakeme tekme atıldığı görülürken saha bir anda karışmış, yaşanan olayların ardından Ankaragücü kulüp başkanı Faruk Koca yöneticilik görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

ARA VERİLEN LİGLER NE ZAMAN YENİDEN BAŞLAYACAK, SÜPER LİG MAÇLARI HANGİ TARİHTE OYNANACAK?

Yaşanan olayların ardından hakemler tepki göstererek maçlara çıkmayacaklarını duyurmuş, Türkiye Futbol Federasyonu da karar alarak ligleri süresiz olarak ertelediklerini ilan etmişti. Konu hakkında yapılan son dakika açıklaması ile TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi "MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor arasında yaşananların hiçbirisi kabul edilemez. Saha içerisinde ya da dışında yaşanacak böyle bir şeye karşı sıfır tolerans göstereceğimizi bir kez daha hatırlatırız. Öncelikle Halil Umut Meler'in durumunu aktaralım. Kendisini iyi gördük, doktorlardan bilgi aldık. İyileşiyor.

Allah inşallah böyle acıları ne Halil Umut Meler'e ne diğer hakemlere ne de futbol paydaşlarına yaşatmasın. İlk günden olayın üzerine giden ve talimatlarda bulunan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Bakanlarımıza da teşekkür ediyorum. Olaylarla ilgili yüce Türk adaleti gereğini yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. Bizim Disiplin Kurulumuz da gerekeni yapmış ve olayla ilgili soruşturma başlatmıştır" diyerek tüm lig maçlarını 19 Aralık 2023 Salı günü itibari ile yeniden başlatacaklarını ilan etti. Böylelikle hakeme yapılan saldırı nedeniyle ertelenen lig maçları 1 haftalık aranın ardından 19 Aralık Salı günü yeniden başlayacak.