Beşiktaş'ta ilk başkan adayı Hasan Arat kimdir serveti şirketleri kaç yaşında nereli ne iş yapıyor?

Bir süredir aldığı kötü sonuçlarla eleştirilen Beşiktaş'ta yönetim seçim kararı almıştı. Beşiktaş'ta başkan adayı olan kişiler arasında ilk resmi açıklama Hasan Arat tarafından yapıldı.
Beşiktaş'ta ilk başkan adayı Hasan Arat kimdir serveti şirketleri kaç yaşında nereli ne iş yapıyor?

Beşiktaş'ta ilk başkan adayı Hasan Arat kimdir serveti şirketleri kaç yaşında nereli ne iş yapıyor? Türkiye'nin en köklü ve büyük spor kulüpleri arasında yer alan Beşiktaş yeni sezonda ne yazık ki aradığı başarıyı bir türlü elde edememişti.

Hem iç hem de dış maçlarda peş peşe aldığı kötü sonuçların ardından ilk olarak teknik direktör Şenol Güneş ile yollarını ayıran yönetim sonrasında ise seçimli genel kurul kararı almıştı. Beşiktaş'ta yeni yönetici adayları merak konusu olurken Beşiktaş'ta ilk başkan adayı olarak ismi açıklanan kişi Hasan Arat olmuştu. Peki, Hasan Arat kimdir, nereli, kaç yaşında?

HASAN ARAT KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA, NE İŞ YAPIYOR?

27 Eylül 1959 Adana doğumludur.

İstanbul Üniversitesi İşletme bölümü mezunudur.

Simin Arat ile evli olup 2 çocuk babasıdır.

Profesyonel basketbol kariyerine Adana Demirspor'da başladıktan sonra 1977-1981 yılları arasında 5 yıl Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde (BJK) oynadı. 1998-2000 yılları arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) Asbaşkanlığı yaptı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı, İstanbul'un Mayıs 2012'de Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından resmi olarak Aday Şehir listesine alınmasıyla birlikte Teklifin lideri olarak atandı.

Avrupa Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu üyeliğine seçildi ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Pazarlama Komisyonu'nun yanı sıra Ulusal Olimpiyat Komiteleri Birliği (ANOC) Pazarlama ve Yeni Finans Kaynakları Komisyonu üyeliği görevlerini üstlendi.

Türk basketbolunun gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan BİDEV'in (Basketbol Dayanışma ve Eğitim Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanıdır.

İstanbul'un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına ev sahipliği yapma teklifini hazırlayarak uluslararası bir üne kavuştu.

Novo Invest'in Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı, Londra ve İstanbul merkezli bağımsız bir Kurumsal Finansman ve M&A danışmanlık firması olan Dome Group'un Kurucusu ve Ortağı ve Türkiye'nin en büyük perakende grubu Beymen'in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev almaktadır.