Beşiktaş Başkanı seçilen Hasan Arat kimdir, ne iş yapar, şirketinin adı ne?

Beşiktaş’ta yapılan seçimli olağan genel kurulda Serdal Adalı ile yarışan Hasan Arat seçimi kazandı. Hasan Arat bu sonuç ile Beşiktaş’ın 35. başkanı oldu. Hasan Arat kimdir?
Beşiktaş Başkanı seçilen Hasan Arat kimdir, ne iş yapar, şirketinin adı ne?

Türkiye’nin en köklü kulüplerinden olan Beşiktaş’ta yönetim tartışmaları bugün yapılan seçimli olağan genel kurul ile son buldu. Serdal Adalı ile başkanlık yarışı veren ve bu yarışı centilmence sürdüren Hasan Arat seçimde kazanan taraf oldu. Ahmet Nur Çebi’nin ardından Beşiktaş Başkanı görevi Hasan Arat’a verildi. Beşiktaş Genel Kurul üyelerinin verdiği destek ile başkan seçilen Hasan Arat’ın yaşamına dair detaylı bilgiler hemen araştırılmaya başlandı.

HASAN ARAT KİMDİR?

1959 yılında Adana’da dünyaya gelen Hasan Arat’ın eğitim hayatı İstanbul’da geçti. Haydarpaşa Lisesi’ni bitiren Hasan Arat ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olmuştur.

Genç yaşta iş hayatına atılan Hasan Arat bu alanda oldukça başarılı olmuş bir isim olarak dikkat çekiyor. 1996 yılında Ekonomist Dergisi, Dünya Gazetesi ve Türkiye Milli Prodüktivite Merkezi tarafından Yılın İşadamı ödülünü almıştır.

Spor ile oldukça içli dışlı olan Hasan Arat gençliğinde Adana Demirspor ile Beşiktaş’ta profesyonel olarak basketbol oynamıştır. Beşiktaş’ın kapısından profesyonel basketbolcu olarak giren Hasan Arat 1998-2000 yılları arasında Beşiktaş’ın efsane başkanı Süleyman Seba’nın yönetiminde ikinci başkan olarak görev yapmıştır. Çeşitli olimpiyat komitelerinde de görev alarak Türk sporuna hizmet etmiştir.

Hasan Arat şu anda Dünya Atletizm Konseyi İcra Kurulu Risk Komitesi Başkanı olarak da görev yapmaktadır.

İş hayatında da başarılı birisi olarak tanınan Hasan Arat gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketi Novo Invest’in hem ortağı hem de yönetim kurulu başkanıdır. Bunun yanında Dome Group’un kurucusu, Beymen Group’un da yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Hasan Arat bugün kariyerine Beşiktaş Başkanlığını da ekledi. 6977 delegenin oyunu alan Hasan Arat Beşiktaş Başkanı seçildi.