Alperen Berber Avrupa şampiyonu oldu

Avrupa Güreş Şampiyonası 2024 maçları yapılmaya devam ederken 19 yaşındaki milli güreşçimiz Alperen Berber altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu.
Alperen Berber Avrupa şampiyonu oldu

Romanya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası kapsamında mindere çıkan 19 yaşındaki genç güreşçimiz Alperen Berber altın madalyaya uzanarak şampiyon oldu. Final maçında Rus İslam İsmailovic Aliyev ile karşı karşıya gelen Berber grekoromen stil 82 kilo maçında rakibini 4-3'lük skorla mağlup etti.

Bu sene Bükreş'te düzenlenen şampiyonaya Türkiye büyük umutlarla hazırlanmış, güreşte yeni başarılara imza atmak üzere sporcularımız maçlara en iyi şekilde hazırlanmıştı. Yapılan hazırlıklar meyvelerini verirken pek çok branşta madalyalar peş peşe gelmişti. Bunlardan birini de Alperen Berber kazandı.

GÜREŞTE AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU!

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 82 kiloda Alperen Berber, Rus İslam İsmailovic Aliyev'i 4-3 yenerek altın madalya kazandı. Başkent Bükreş'te gerçekleştirilen organizasyonda Alperen Berber, grekoromen stil 82 kilonun finalinde Islam Ismailovich Aliev'le karşılaştı.

sampiyon.jpg

Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmanın ardından 19 yaşındaki milli güreşçi minderden 4-3 galip ayrılarak şampiyon oldu. "Çok mutlu, çok gururluyum" Mücadele sonrası İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Alperen Berber, “Çok mutlu, çok gururluyum. Başkanım bana inandı, hocalarım bana inandı. Başardığım için çok mutluyum. Aileme çok teşekkür ediyorum. Arkamda dağ gibi duran babama çok teşekkür ediyorum” dedi. Maçta aldığı darbeyle ilgili de konuşan Berber, “Sorumluluğum farkındayım. Vatan için yaptım. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” diye konuştu.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu da elde edilen büyük başarının gururunu yaşadıklarını belirterek Berber'in adını altın harflerle güreş tarihine yazdırdığını belirtti.