Afyonkarahisar'ın altın çocuğu Kata'da Türkiye şampiyonu oldu

Karate dalında elde ettiği başarılar ile adını Sandıklı'nın altın çocuğu olarak duyuran Mustafa Eren Güder Türkiye şampiyonu oldu.
Afyonkarahisar'ın altın çocuğu Kata'da Türkiye şampiyonu oldu

Afyonkarahisarlı sporcuların il ve ülke genelinde ki başarıları gurur duyurmaya devam ederken bir büyük başarı haberi de küçük sporcudan geldi. Elde ettiği altın madalya başarısı ile takdir toplayan Mustafa Eren Güder Türkiye Minikler Karate Şampiyonası'nda birinciliğe uzandı.

Muhteşem performansı ile karşılaştığı 112 sporucunun tamamına yenerek Türkiye Şampiyonu olan Güder madalya töreninin ardından büyük sevinç yaşadı. Güder kazandığı altın madalyanın ardından ülkemizi Çocuklar Balkan Karate Şampiyonası'nda temsil etme hakkı kazanmış oldu.

TÜRKİYE ŞAMPİYONU SANDIKLI'DAN ÇIKTI!

Sandıklı'nın altın çocuğu Mustafa Eren Güder, Türkiye Minikler Karate Şampiyonası'nda muhteşem bir performans sergileyerek Erkek Kata dalında 112 sporcunun tümünü yenerek Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. Güder bu başarısı azim ve çabanın büyük bir örneği oldu. Şimdi ise 31 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan Çocuklar Balkan Karate Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Bu önemli etkinlik sonrasında, Güder bu başarısında antrenörünün büyük payı olduğunu dile getirdi. Son olarak sporcumuzun antrenörü olan Doğan Yıldız şu açıklamalarda bulundu, “Sporcum Mustafa Eren Güder'in bu başarısından dolayı gurur duyuyorum ve Balkanlarda düzenlenecek olan Çocuklar Balkan Karate Şampiyonası içinde aynı başarıları göstereceğine yürekten inanıyorum” ifadesine yer verdi.

Sporcumuz kazanmış olduğu altın madalya ile ülkemizi Balkanlarda düzenlenecek olan Çocuklar Balkan Karate Şampiyonasında temsil etme hakkı kazanmış oldu. Güder antrenörü ile hiç vakit kaybetmeden çalışmalara başlayacaklarını ifade ederken hedeflerinin altın madalya kazanmak olduğunu söyledi.