Afyonkarahisar'da spor okullarında yoğunluk!

21 farklı branşta Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen spor okullarında yoğunluk yaşanıyor.
Afyonkarahisar'da spor okullarında yoğunluk!

Gençlerin spor yapmalarını teşvik etmek amacı ile açılan spor okulları yoğun ilgi görmeye devam ederken bu kurslardan biri de Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılmıştı. Tam 21 farklı branşta 130 uzman antrenör tarafından açılan kursların büyük bir bölümüne ise ne yazık ki kontenjanlar dolduğu için yeni öğrenci kaydı yapılamadağı belirtildi.

e-Devlet üzerinden spor bilgisi yazılarak açılan ekranda isteyen kişiler bakanlık uhdesinde açılan ücretsiz kurslara başvuru yapabiliyorlar. Ücretsiz olarak verilen kurslar yıl boyunca devam ederen kurslara başvurular ise e-Devlet sitesi üzerinden kabul ediliyor. Basketbol, cimnastik, eskrim, karate, masa tenisi, okçuluk, herkes için spor, tekvando ve tenis gibi farklı pek çok alanda ücretsiz olarak kurs veriliyor.

AFYONKARAHİSAR GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ KURSLARI SÜRÜYOR!

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen spor okullarında kursiyer yoğunluğu yaşanıyor. 21 branşta 130 uzman antrenör eşliğinde devam eden eğitimlerde, çoğu branşta kontenjan dolduğu için yeni kayıt alınamıyor.

spor-3.jpg

Ücretsiz spor eğitimleri yıl boyunca devam ediyor. Spor kurslarından faydalanmak isteyenler, E-devlet üzerinden spor bilgi sistemine girerek, istediği kursa başvuru yapabiliyor. Basketbol, cimnastik, eskrim, karate, masa tenisi, okçuluk, herkes için spor, tekvando ve tenis branşlarında kayıt yapılabiliyor. Bu branşlarda da kontenjanların hızla dolması bekleniyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Afyonkarahisar'da sporun tabana yayılması için çalıştıklarını söyledi. Kasapoğlu, "GSB spor okulları ile çocuklarımızın ve gençlerimizin sporla tanışmasını ve spor yapma alışkanlığı kazanmalarını hedefliyoruz. Bu yıl da yoğun bir ilgiyle karşı karşıya kaldık.

spor-1.jpg

Çoğu branşta kontenjanlarımız dolmuş durumda. Kalan branşlarda da kontenjanlarımız hızla doluyor" diyerek tüm çocukları ve isteyen herkesi kurslara davet etti. Kurslar devlet tarafından açılırken katılım da ücretsiz olarak sağlanıyor.