Afyonkarahisar'da hakem olmak isteyenler için kurs açılıyor

Yapılan açıklama ile Afyonkarahisar'da oryantiring aday hakem kursu açılacağı ilan edildi.
Afyonkarahisar'da hakem olmak isteyenler için kurs açılıyor

Son dönemde futbolda şiddet olayları ile gündeme gelen hakemlik mesleği için yeni bir kurs açılacağı açıklandı. Oryantiring Aday Hakem Kursu için başvurular başlarken kursa katılmak isteyen kişiler için ise son başvuru tarihi 3 Ocak 2024 olarak açıklandı.

Kursa katılan hakem adaylarının 18 yaşını doldurmuş olması şartı aranırken bunun haricinde başvuru yapmak isteyenlerin oryantiring sporuna ilgi duymaları yeterli oluyor. Kursa katılan hakem adayları programı başarı ile tamamlamaları ve sınavı geçmeleri durumunda hakem olma hakkı elde edecekler.

AFYONKARAHİSAR'DA ORYANTİRİNG HAKEM KURSU AÇILIYOR!

Afyonkarahisar'da, 6-7 Ocak 2024 tarihlerinde oryantiring aday hakem kursu açılması planlanıyor. Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Fakültesinde yapılacak Oryantiring Aday Hakem Kursu için son başvuru tarihi 3 Ocak 2024. Kurs, oryantiring hakemliği konusunda temel bilgileri ve becerileri kazandırmayı amaçlıyor.

Kursa, 18 yaşını doldurmuş ve oryantiring sporuna ilgi duyan herkes başvurabilecek. Kurs programında, oryantiring temelleri, oryantiring hakemliği kuralları, oryantiring harita okuma ve yorumlama, oryantiring işaretleme, oryantiring organizasyonu konuları yer alıyor.

Kursun sonucunda yeterlilik sınavlarını geçen ve kursu başarı ile bitiren kişiler Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından hazırlanan aday hakem belgesi almaya hak kazanmış olacaklar.